Câinele alb care a atacat luni un copil în curtea Colegiului Național „Petru Rareș” din Beclean a fost capturat la scurt timp după incident și dus la adăpost. 

La apelul conducerii Colegiului Național „Petru Rareș”, o echipă de lucrători ai Direcției de Gospodărire Comunală Beclean a reușit să prindă câinele și să-l ducă în locul special amenajat pentru câinii străzii, aflat chiar în curtea Direcției.

Un medic veterinar a luat câinele în vizor, iar acum patrupedul este supravegheat zilnic timp de mai bine de o săptămână pentru a depista dacă suferă sau nu de turbare. În funcție de comportamentul său, soarta lui va fi decisă de responsabilii adăpostului împreună cu veterinarul.

Cum se simte băiatul atacat de câine?

Din fericire, băiețelul în vârstă de 9 ani atacat de câine într-o pauză la școală se află în afara oricărui pericol. Totuși, familia a decis ca micuțul să fie vaccinat anti-rabic, în mod preventiv, câinele neavând un istoric medical.

Cea mai mare problemă pentru copil pare a fi impactul emoțional la care a fost supus, familia împreună cu învățătoarea încercând să găsească metode prin care acesta să depășească trauma la care a fost supus.

Unde pot reclama cetățenii prezența numeroasă a câinilor fără stăpân

Potrivit reprezentanților Direcției de Gospodărire Comunală Beclean, cetățenii nemulțumiți de prezența câinilor fără stăpân prin oraș pot să sesiseze acest aspect la sediul Direcției. Echipe de lucrători, specializate în prinderea patrupedelor, sunt gata să intervină și să ducă necuvântătoarele la adăpost.

Acolo, un medic veterinar va lua în evidență câinii. În funcție de starea lor de sănătate vor fi eutanasiați sau dați spre adopție.