Puțini știu faptul că peste doar câteva săptămâni primarul Becleanului Nicolae Moldovan va deveni bunic de fată, fiica lui cea mare, Alina Căpâlna, fiind însărcinată în luna a noua.

Primarul Becleanului a mărturisit într-un interviu acordat ziarului propolitica.ro că rolul familiei a fost și este unul extrem de important pentru el, iar faptul că va deveni bunic îl face foarte fericit și îl responsabilizează totodată.

Reporter: În tot acest amalgan politic de plusuri și minusuri, unde și care este rolul familiei. Sunteți cât se poate de discret în ceea ce privește familia, viața personală și nu vorbiți prea mult despre familie. Cine este în spatele lui Nicolae Moldovan?

Nicolae Moldovan: Of… Mda… O Mare Doamnă Doctor și trei fete! Azi-mâine voi fi bunic! Prima fată, Alina, este medic stomatolog, a finalizat toate etapele de pregătire, și-a luat licența, acum, sigur, se pregătește să mă fericească pe mine și să mă transforme în bunic. Nicola, e a doua fată, anul II la Cluj-Napoca, la Farmacie, în timp ce mezina este încă elevă la Colegiul Național Petru Rareș din Beclean. Faptul că fetele nu ne-au creat probleme, adică au avut o evoluție nomală, discretă, a fost o chestiune care m-a ajutat foarte mult. Au înțeles că mă pot ajuta printr-o atitudine corectă, inteligentă, fără evidențieri gratuite, rezultatele acestui mod de abordare a vieții îl simt acum prin reușitele pe care le avem toți împreună. Soția mea (…) Doamna doctor care mă ajută mai mult decât se vede, deoarece un medic este un reper important al oricărei comunități și, independent de mine, este o personalitate apreciată pentru profesionalismul ei, pentru munca ei, pe scurt este un om fără de care nu știu cum m-aș fi descurcat în multe situații complexe. Pe urmă, gândiți-vă că fetele mele și Doamna Doctor sunt cele care au înțeles de ce și pentru ce lipsesc de acasă, iar asta în momentele cele mai dorite, ca să spun așa. Vedeți că niciuna din cele trei fete nu vor să facă administrație, ele au mers pe linia mamei, medicină. Este o mare satisfacție să vezi că vor să rămână lângă tine, să rămână la Beclean, ceea ce însemnă că am fost niște părinți buni.

Reporter: Vă apasă, puțin, pe umeri, faptul că veți deveni bunic?

Nicolae Moldovan: Nu e o apăsare, o bucurie mai degrabă, una care însă mă responsabilizează. Să fiți însă sigur că nu înțeleg pe deplin ce înseamnă bunic. Văd doar că se cumpără hăinuțe foarte mici, e agitație mare (…) Cred că e un statut aparte!

Reporter: Cât de important este Dumnezeu în tot ceea ce faceți?

Nicolae Moldovan: Fără Dumnezeu nu putem face nimic! Cine crede că este de capul lui se înșeală amarnic, adică nu a înțeles cât de volatil este totul: Deşertăciunea deşertăciunilor, zice Ecclesiastul, deşertăciunea deşertăciunilor, toate sunt deşertăciuni! Dacă vrem să avem sănătate care este lucrul cel mai de preț, nu avem decât a-l ruga pe Dumnezeu să facă aceasta pentru noi. Dar trebuie să o facem din suflet, din inimă și să avem acel bob de credință. O pot spune și în acest fel: dacă un om are o doleanță și eu o văd că este din suflet, din inimă și eu pot să o rezolv legal, mi s-ar rupe inima să nu o fac. Ei, să știți că eu omul limitat, cu defecte și supus greșelii, voi face tot posibilul să ajut. Credeți-mă am făcut-o de foarte multe ori și am ajutat foarte mulți oameni.

Reporter: Unde se vede Nicolae Moldovan peste 20 de ani?

Nicolae Moldovan: Alin, vreau să vorbesc așa și să mă adresez ca unui vechi prieten: Eu sunt conștient că vine acel moment când va trebui predau ștafeta de la primărie. Ți-am subliniat că în anul viitor vom prezenta acele obiective care vor schimba fundamental fața orașului aflat pe malurile Someșului Mare. La un moment dat, poate 2020, poate 2024, dar asta cetățenii o decid, trebuie să vedem cine vine din urmă, ce fel de lideri se formează, cum se formează aceștia, să predăm ștafeta. Pe urmă, la 70 de ani îmi doresc să vin în vizită la cel care va ocupa acest birou și să ne bucurăm de lucrurile care au fost și de cele care au fost continuate. Administrația unui oraș nu se termină nici în 2020, nici în 2024 dar nici în 2044… Mă văd venind în acest birou, un bătrânel grizonat , cu mult respect pentru primarul de atunci al orașului , dorind să privesc cu bucurie fiecare realizare, știind ce greu se fac lucrurile bune și folositoare oamenilor. Eu sper că fiecare generație va avea propriile ei realizări.

Citiți interviul integral pe www.propolitica.ro.