Cei mai talentați dansatori sportivi din zona noastră participă zilele acestea la unul dintre cele mai așteptate și importante concursuri de profil, la nivel mondial: German Open Championship.

La evenimentul care se desfășoară la Stuttgart, în perioada 08-14 august, și-au demonstrat talentul și dansatorii înscriși la Clubul Latino Angels din Dej, recunoscuți pentru talentul lor la numeroase concursuri naționale și nu numai.

Printre ei se numără și Mara Lechințan din Uriu, cunoscută beclenarilor pentru demonstrațiile de dans pe care le face alături de partenerul ei la evenimente, când oamenii îi răsplătesc cu ropote de aplauze după fiecare stil de dans.

Cum se pregătesc dansatorii sportivi pentru concursuri?

Chiar dacă elevii sunt în vacanță, sportivii de performanță ai clubului Latino Angels s-au pregătit intens, muncind chiar 8 -10 ore pe zi în sala de antrenament, mai ales în vederea prestigiosului concurs de la Stuttgart, un fel de campionat mondial al cluburilor.

Acest important concurs a fost precedat de alte două concursuri internaționale la Oradea și Graz (Austria), unde dansatorii s-au făcut remarcați.

Astfel, în 18 iulie la Varadium Dance Festival Oradea, într-o atmosferă deosebită, rezultatele au fost următoarele:

Pop Bogdan – Lechințan Mara ​locul 2 standard
​​​​​​locul 4 latino

Mathe Florin – Forț Alexandra ​locul 3 standard
​​​​​​locul 5 latino

Kis Robert – Suciu Adriana ​​semifinală la categorie superioara

Isopescu Ionuț – Cârdan Ana ​​locul 5 la 16 – 18 ani standard

În timp ce la concursul internațional de la Graz perechile Ipate Mateo – Stelea Sonia, Kis Robert – Suciu Adriana, Isopescu Ionuț – Cârdan Ana și-au demonstrat valoarea clasându-se în finalele competiției la categoriile 14 – 15 ani și 16 – 18 ani standard.

Felicitări sportivilor, părinților și antrenorilor Vlad Pîslariu și Marius Gherasim pentru aceste rezultate și mult succes la Stuttgart!