Știți că există acea persoană care știe tot ce se petrece într-o comunitate, care îi cunoaște pe toți orășenii, care îi tratează pe toți cu omenie, îi ajută de multe ori la nevoie și de nenumărate ori le aduce cele mai importante vești? Ei bine, acea persoană există și în Beclean și nu este vreun edil, nu este nici preotul, nici pe departe polițistul sau consilierul, ci… poștașul. Mai bine spus, acea persoană pe care o cunoaște toată lumea din Beclean și pe care toți cetățenii o respectă și uneori o așteaptă cu sufletul la gură, lună de lună, este nimeni altul decât Petrică de la Poștă. 

Petre Moldovan, căruia apropiații îi spun Petrică, este unul dintre cei mai longevivi poștași din Beclean, care însă de curând s-a pensionat la vârsta de 62 de ani, după o carieră de aprope 40 de ani la Oficiul Poștal din Beclean.

Cum a început totul?

Petre Moldovan s-a născut în data de 2 iunie 1955, la Beclean. Ambițios din fire, dar mai ales harnic, Petrică s-a angajat imediat după absolvirea liceului din oraș, la o unitate agricolă din apropierea Becleanului. Dorindu-și însă o altfel de carieră, a aplicat câțiva ani mai târziu pentru un loc de muncă la Poșta din Beclean, mai precis în anul 1977. Avea aproape 22 de ani când a devenit pentru prima dată factor poștal.

Mereu cu zâmbetul pe buze, în timp a devenit unul dintre cei mai apreciați poștași ai Becleanului, iar colegii se puteau baza pe el oricând, în orice moment. Își ducea mereu sarcinile la bun sfârșit, de multe ori își ajuta colegii la treabă, chiar de nu îi cerea nimeni asta în mod special. De departe, era un angajat model.

„Lucrez și eu din 1987 la Poștă și pot să vă spun cu mâna pe inimă că a fost un coleg extraordinar, un angajat exemplar. Pentru mine este un om de nota zece, căruia nu am să îi reproșez absolut nimic. La orice ne ajuta și în orice problemă el are mereu o rezolvare. O să ne lipsească enorm, deja îi simțim lipsa zi de zi. Avem noroc că ne mai vizitează de când s-a pensionat în data de 1 august, altfel ar fi un gol imens la muncă fără „tati”, pentru că noi așa îi zicem. Să se bucure de pensie, asta e cel mai important”, a spus Dana Chindriș, diriginta Poștei din Beclean, despre Petrică.

Felul lui de a fi a atras de-a lungul vremii simpatia celor din jur. Oamenii îl recunosc pe stradă și Petrică are întotdeauna ceva de zis.

„În fiecare dimineață mă saluta negreșit (eu fiind prima de la ușă), iar din ce am observat de-a lungul timpului le era fetelor de mare ajutor în orice. Ajungea în Poștă printre primii, se îmbrăca mereu elegant, și nu știu să fi auzit sa îl cheme careva la ghișeu că nu i-ar fi achitat o pensie sau o alocație. Un om atât de responsabil, cum rar se mai găsesc. Nea Petrică știe totul în legătură cu munca din Poștă, dar și din afara ei. Eu îi urez cât mai mulți ani de pensie, să fie sănătos și fericit”, a subliniat Alina Timoce, operatorul schimbului valutar din incinta Poștei.

Un înger păzitor pentru noi

Puțini știu faptul că până nu demult, Petrică era singurul bărbat din cadrul Oficiului Poștal din Beclean, ceea ce l-a făcut să fie și mai protectiv cu toate colegele sale, printre care și soția sa, Maria.

„Sunt foarte mândră de el și îl admir enorm pentru faptul că este așa de activ și de harnic. De multe ori mă ajuta și nu doar pe mine, ci și pe colegele mele. Suntem un colectiv unit, ca o familie, iar Petre ne-a fost și ne va fi mereu alături. Îmi doresc din tot sufletul să se bucure de pensie și să se bucure de timpul liber pe care-l are acum, după atâția ani de muncă a venit rândul lui să ia o pauză binemeritată. Îl iubim din suflet”, a menționat Maria Moldovan, soția poștașului care s-a pensionat acum.

„Poate nu i-am spus niciodată, dar pentru noi a fost mereu ca un înger păzitor. Omul bun la toate, mereu pregătit să ne ajute, cu vorbe bune, cu soluții. Noi știm cel mai bine în ce condiții suntem nevoiți să lucrăm, cu deficit de personal, resurse mai puține, dar asta nu l-a împiedicat pe „tati Petre” să nu-și ducă sarcinile la bun sfârșit, chiar dacă asta a însemnat să pună din buzunarul lui bani de benzină sau pentru reparația bicicletei sale pe care o folosea la muncă. Să aibă parte de pensie lungă!”, a mai mărturisit Doina Bindea, operator la ghișeu la Oficiul Poștal Beclean.

„Este o vorbă în popor care spune că ‘omul sfințește locul’. Ei bine, oriunde s-ar duce Petre Moldovan, suntem siguri că îi va fi bine, asemeni sufletului său bun. Întreg colectivul Oficiului Poștal nr. 1 Beclean îi urează pensionare lungă și frumoasă! Felicitări din partea tuturor colegilor!”, este mesajul transmis de toți colegii lui Petrică.

Același mesaj de bine și din partea prietenilor, dar mai ales a familiei, care îi mai dorește pensionarului Petrică Moldovan să aibă sănătate și să se bucure cât de curând de un nepot sau o nepoțică.

Pensionare frumoasă și din partea redacției Știri din Beclean!