Centura Becleanului se apropie de începerea construcției! Consilierii locali au aprobat în unanimitate în ședința avută miercuri, 28 August, trei proiecte de Hotărâre primordiale pentru începerea lucrărilor.

Și anume, s-au aprobat studiile de trafic, cel de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici, și, cel mai important, s-a aprobat declanșarea procedurii de expropriere pentru imobilele care se află pe coridorul aferent proiectului variantei de ocolire a orașului Beclean.

“Sunt foarte bucuros să anunț că azi în ședința de Consiliu Local s-au aprobat în unanimitate trei Hotărâri importante pentru Varianta de ocolire a orașului Beclean:
1 – aprobare Studiu de trafic pentru Variantă;
2 – aprobare Studiu de fezabilitate și indicatori tehnici-economici;
3 – aprobare pentru declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor care constituie coridorul de expropriere aferent”, a transmis primarul Nicolae Moldovan pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după încheierea ședinței de CL.

Vă amintim, Primăria Beclean și-a asumat în toamna anului 2018 construcția centurii Becleanului cu bani de la bugetul local.

Între timp însă, a fost aprobat proiectul pentru Autostrada Nordului care include în plan și centura Becleanului ca nod în noua autostradă, ceea ce înseamnă că banii de finanțare a  variantei de ocolire a orașului Beclean vor veni în final și din surse externe, nu doar de la bugetul local.

Valoarea totală a proiectului de construcție a Variantei de ocolire a orașului Beclean ar costa în jur de 10 milioane de euro.

Primăria Beclean și-a asumat construcția drumului ocolitor al orașului Beclean! Cât costă și cum va putea fi finanțat proiectul – FOTO