Becleanul a fost cuprins în varianta finală şi revizuită a Master Planului General de Transport al României, cu un drum expres ca variantă ocolitoare a orașului, dar și cu un drum transregio care va fluidiza și moderniza circulația rutieră în Beclean, arată Vocea Transilvaniei.

Anunțul a fost făcut recent chiar de către reprezentanții Ministerului Transporturilor, care au publicat pe site-ul instituţiei, varianta finală și revizuită a Master Planului General de Transport.

Potrivit reprezentanților Primăriei Beclean, oraşul de pe Someș apare în două mari proiecte de drumuri prevăzute de acest document care stabileşte felul în care se va dezvolta şi moderniza în anii următori infrastructura rutieră a întregii ţări.

„Becleanul va avea o variantă ocolitoare a oraşului, care va descongestiona traficul rutier din localitate, ocolire ce va face parte din Drumul Expres Turda – Halmeu. De asemenea, pe aici va trece şi Drumul Transregio Beclean – Salva – Moisei, o şosea transregio care se va întinde pe 130 de kilometri, făcând legătura între judeţele Bistriţa – Năsăud şi Maramureş. De altfel, Drumul Expres, Drumul Transregio şi varianta ocolitoare a oraşului Beclean vor face joncţiunea la un moment dat, chiar la ieşirea din Beclean, într- un mare sens giratoriu, care va reprezenta un nod rutier important în această parte a ţării”, se precizează printr-un comunicat de presă remis redacției Vocea Transilvaniei.

Varianta finală şi revizuită a Master Planului General de Transport (MPGT), împreună cu Strategia de Implementare a proiectelor – documentul cheie care stabileşte proiectele prioritare şi când se fac ele – a fost transmisă deja de către Ministerul Transporturilor la Comisia Europeană.

Citiți mai multe despre asta pe Vocea Transilvaniei.