Centura ocolitoare a Becleanului, urgentată de Ministerul Transporturilor. Primăria Beclean a primit confirmarea chiar de la Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc. 

Acesta din urmă a anunțat printr-o adresă oficială administrația locală din Beclean cu privire la faptul că s-au „iniţiat activităţi privind promovarea investiţiilor prioritizând centura ocolitoare a oraşului Beclean într-o primă etapă”.

Cu alte cuvinte, centura ocolitoare va fi o prioritate în Master Planul General de Transport al României.

Centura ocolitoare a Becleanului, pe agenda Guvernului

„Oraș în plină dezvoltare şi cu un aflux turistic tot mai mare, Becleanul se confruntă în ultimul timp cu o circulație tot mai intensă și mai sufocantă, generatoare de aglomerație și trafic îngreunat ca urmare a amplasării sale pe un drumul național – european. Din acest motiv, de câțiva ani, autoritățile locale beclenare fac demersuri insistente pentru construirea unui traseu rutier ocolitor al oraşului, necesitatea acestei investiţii prioritare fiind abordat în toate discuţiile oficiale cu factori de decizie din Ministerul Transporturilor, inclusiv cu ministrul de resort. Demersurile întreprinse de către Primărie au adus subiectul pe agenda de lucru a guvernului, astfel că şoseaua de centură a oraşului Beclean a fost cuprinsă în Master Planul național de transport”, se arată într-un comunicat al Primăriei Beclean.

Potrivit sursei citate, fiind un proiect de maximă prioritate pentru administraţia publică locală, chiar recent, conducerea Primăriei Beclean a solicitat printr-o adresă către Ministerul Transporturilor urgentarea construirii centurii ocolitoare a oraşului.

Primăria Beclean, mulțumită de răspuns

„Răspunsul Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, a sosit cu promptitudine, acesta anunţând autorităţile locale beclenare despre iniţierea activităţilor privind promovarea investiţiilor prioritizând centura ocolitoare a oraşului Beclean într-o primă etapă, în acord cu prevederile bugetare anuale destinate infrastructurii de transport din strategia de implementare a Master Planului General de Transport al României. Astfel, spre mulţumirea administraţiei publice locale din Beclean, ministrul se arată consecvent faţă de angajamentul luat în urmă cu ceva timp, într-o vizită efectuată în oraş, când, ca urmare a prezentării situaţiei traficului rutier aglomerat din localitate, a promis susţinerea sa pentru proiectul unei şosele de centură a Becleanului”, se mai precizează în comunicatul Primăriei Beclean transmis redacției Știri din Beclean.