Actualizare, duminică 25 noiembrie, ora 15.00 – Dintre cei patru bărbați prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar doi au fost puși sub control judiciar timp de 60 de zile.

Știrea inițială:

Cinci bărbați, bănuiți de comiterea mai multor furturi, de pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Cluj, au fost prinși și reținuți pentru 24 de ore, de polițiștii beclenari.

Unul dintre cei cinci bărbați era urmărit general și a fost imediat prezentat Judecătoriei Gherla pentru aplicarea mandatului de arestare existent pe numele său.

Judecătorii din Beclean vor decide sâmbătă dacă bărbații vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile.

“La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean, împreună cu cei din Năsăud, Dej și Gherla, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud și Cluj au efectuat 9 percheziții domiciliare, toate pe raza județului Cluj, la persoane bănuite de comiterea mai multor furturi.

Totodată, au fost controlate cinci autovehicule, iar față de unul dintre acestea s-a luat măsura indisponibilizării, existând suspiciuni că ar fi fost folosit la comiterea furturilor. Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate bunuri(unelte electrice, televizoare, bucăți de cupru, role de cablu, leviere, clești, etc.) despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor, precum și bunuri sustrase”, se precizează într-un comunicat al IPJ BN.

Potrivit sursei citate, în urma perchezițiilor, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani (toți din județul Cluj) au fost conduși la audieri, la sediul Poliției Orașului Beclean.

Unul dintre aceștia figura ca fiind urmărit general, motiv pentru care a fost prezentat Judecătoriei Gherla, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă, pe numele lui.

”Din investigațiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că în perioada 1 septembrie-16 noiembrie a.c., cei în cauză ar fi sustras, din trei centre de colectare a fierului vechi, din localitățile Beclean și Năsăud, unelte electrice, deșeuri din cupru, feroase și neferoase, toate în valoare de aproximativ 10.000 de lei. De asemenea, în perioada 14-16 septembrie 2018, cei în cauză ar fi sustras doi ponei, din curtea unei locuințe, din Podirei și pe care i-ar fi abandonat ulterior în zonă, fiind recuperați de stăpâni”, se mai arată în comunicat. 

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale, iar în cursul zilei de astăzi, vor fi prezentaţi instanței, cu propunerea de arestare preventivă.