Incident dramatic la Căianu Mic! O femeie era să ardă de vie marți seara, după ce ar fi încercat să facă focul într-o sobă din bucătăria de serviciu a casei, cu ajutorul unei sticle cu benzină.

Totul s-a petrecut în jurul orei 22.00, când soțul și fiica în vârstă de 9 ani dormeau deja. Din spusele apropiaților, femeia ar fi vrut să facă focul în sobă cu ajutorul combustibilului, însă într-un moment de neatenție flăcările i-au cuprins hainele, iar focul s-a extins rapid asupra ei.

Strigătele sale de disperare l-au trezit pe soț, care a reușit să stingă focul ce o cuprinsese. În sprijinul bărbatului au sărit imediat și câțiva vecini, care au reușit să sune apoi la 112.

 „Începutul de incendiu a fost lichidat rapid de catre vecini care au anuntat evenimentul pe 112. Femeia prezintă arsuri de gradul I si II pe aproximativ 60 din suprafata corpului”, au precizat reprezentanții ISU BN, la scurt timp după petrecerea incidentului.

La fața locului s-au deplasat echipajele de Ambulanță de la Beclean pentru acordarea primului ajutor, precum și echipajul SMURD de Terapie intensivă mobilă, pentru sprijin.

Femeia, care a fost transportată de urgență la spitalul din Bistrița va fi preluată în cursul zilei de miercuri de către un elicopter și predată medicilor de la Spitalul Floreasca pentru îngrijiri medicale de specialitate. Starea ei este una critică, susține familia, care speră totuși ca femeia să scape cu viață din această grea încercare.

Cine este femeia care a luat foc?

Femeia care a luat foc la Căianu Mic se numește Mariana Pugna și are 38 de ani, împliniți în data de 12 iunie. Este cunoscută în sat ca „Mariana lu’ Felicia” și se presupune că trecea printr-o perioadă mai dificilă, având probleme cu alcoolul.

Anchetatorii nu exclud nici varianta ca aceasta să-și fi dat intenționat foc, cercetările în acest caz fiind în curs de derulare pentru a se stabili toate împrejurările producerii incendiului.