Județul Bistrița-Năsăud va fi reprezentat de către șapte parlamentari în mandatul 2016-2020, în urma votului de duminică.

Cel puțin asta susține președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a anunțat care vor fi cei șapte parlamentari ai județului în viitorul legislativ, scrie Timp Online. Potrivit acestuia, primii trei au fost aleși în mod direct, iar ultimii patru la redistribuire.

Astfel, Doina Pană, Daniel Suciu (ambii PSD), Robert Sighiartău (PNL), Ioan Țintean (ALDE), Cristina Iurișniți (USR) vor fi deputații de Bistrița-Năsăud, iar Ioan Deneș (PSD) și Ioan Simionca (ALDE) vor fi senatorii de BN.

”Vă putem spune numele tuturor parlamentarilor din Bistrița-Năsăud: Doina Pană, Daniel Suciu, Robert Sighiartău, Ioan Țintean, Cristina Iurișniți, Ioan Deneș, Ioan Simionca. Aceștia sunt parlamentarii în urma simulărilor făcute la nivel național, în numărătoarea paralelă a PSD, care a încheiat inclusiv repartizarea mandatelor”, a afirmat Emil Radu Moldovan, luni, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Timp Online.

„Astăzi, împreună cu colegii mei din conducerea PSD Bistrița-Năsăud am organizat o conferință de presă, prin care am vrut să le transmitem mulțumiri oamenilor care și-au pus încrederea în noi!

Vreau să fac acest lucru și prin intermediul paginii mele de Facebook și să vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine în această campanie, celor care ați venit cu idei și sugestii și tuturor cetățenilor care au mers la vot și au susținut echipa din care eu fac parte!

Votul și încrederea dumneavoastră reprezintă o mare responsabilitate pentru mine și pentru colegii mei parlamentari! Munca de abia acum începe și sunt încrezător că la fel cum după munca în parteneriat cu Guvernul României în perioada 2012-2015, în județul Bistrița-Năsăud au venit peste 750 de milioane de euro, mandatul 2016-2020 va însemna o a două etapă în dezvoltarea județului nostru.

Mulțumesc celor 42.301 de cetățeni care au ales echipa mea și tuturor cetățenilor care s-au prezentat la vot. Campania electorală s-a încheiat, de astăzi ne concentrăm din nou pe administrație și nu facem altceva decât să #ContinuămMunca!””, a mai adăugat președintele PSD BN câteva ore mai târziu, pe pagina sa de Facebook.

Vă amintim, în Bistrița-Năsăud, PSD a câștigat detașat alegerile parlamentare, ca în aproape întreaga țară de altfel, urmat de PNL, ALDE și USR. Restul partidelor au obținut scoruri sub pragul electoral. La Camera Deputaților: PSD – 45,5% (42.301 voturi), PNL – 24,3% (22.641 voturi), ALDE – 8,9% (8.274 voturi), USR – 5,4% (5.006 voturi). La Senat: PSD – 45,5% (42.354 voturi), PNL – 24,7% (23.047 voturi), ALDE – 9,5% (8.260 voturi), USR – 5,3% (4.931 voturi).