Comunitatea din Beclean este extrem de revoltată după ce judecătorii au decis să-l plaseze în arest la domiciliu pe tânărul șofer care, băut fiind, ar fi provocat un accident în urma căruia un taximetrist și-a pierdut viața, iar alte trei persoane au fost rănite.

Accidentul mortal a avut loc în dimineața zilei de duminică, 1 octombrie, când taximetristul Claudiu Zegrean transporta de la o nuntă spre casă, trei clienți. La un moment dat, pe DN17, în jurul orei 4.00 dimineața, un tânăr care conducea un VW Touareg a pătruns pe contrasens și a izbit frontal taxiul în care se aflau cele patru persoane. Taximetristul, un tânăr de 21 de ani din Mogoșeni, a murit pe loc. Pasagerii din taxi au fost și ei răniți, iar unul dintre ei a avut nevoie de câteva zile de spitalizare pentru recuperare.

Imediat după accident, când la fața locului au ajuns și oamenii legii, șoferul Touareg-ului, care se numește Gabriel Rus, a încercat să îi convingă pe polițiștii de la Rutieră că nu el a condus de fapt, ci un amic.

Dovada, AICI.

[fb_embed_post href=”http://facebook.com/..https://www.facebook.com/adrian.kertes/videos/1353122384814503//” width=”550″/][fb_embed_post href=”null/” width=”null”/]

După ore bune de audieri a recunoscut însă că el a fost la volan, a fost reținut pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. O zi mai târziu, Judecătoria Beclean a admis cererea procurorilor, iar Gabriel Rus a fost arestat preventiv. Tânărul a contestat însă această decizie, iar în data de 6 octombrie judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud l-au plasat în arest la domiciliu.

Iată soluția pe scurt:

„În temeiul disp. art. 425/1 alin.7 pct. 2 lit. a rap. la art. 204 alin.4 şi 12 Cod procedură penală: Admite contestaţia formulată de inculpautl R.G împotriva încheierii penale nr. 294 din 1.10.2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Beclean în dosarul penal nr. 2101/186/2017, desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: respinge propunerea de arestare preventivă. În baza art. 219 Cod procedură penală rap. la art. 218 Cod procedură penală şi art. 223 alin.2 Cod procedură penală, dispune luarea faţă de inculpatul Rus Gabriel măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 6 octombrie 2017 şi până la 4 noiembrie 2017 inclusiv. Potrivit disp. art. 221 alin.1 Cod procedură penală impune inculpautlui ca pe durata măsurii să nu părăsească imobilul în care locuieşte com. Tîrlişua, sat. Tîrlişua nr. 337 jud. Bistriţa-Năsăud, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căreia se află cauza. În baza art. 221 alin.2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu inculpatul va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de dreptuir şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b)să nu comunice direct sau indirect cu persoanele vătămate Seserman Gabriel-Claudiu, Carlan Mihai-Claudiu şi Carlan Violeta-Mirela, cu aparţinătorii victimei, cu martorii Mureşan Ionela-Adela, Cojan Aurel precum şi cu alte persoane ce vor fi stabilite de organul judiciar. Desemnează ca supravegherea inculpatului să se realizeze de Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud. Potrivit art. 221 alin.4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii şi obligaţiilor stabilite în sarcina sa, măsura arestului la domiciliu va fi înlocuită cu arestul preventiv. Dispune punerea în libertate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. Dispune comunicarea încheierii inculpatului, organelor şi instituţiilor prev. de art. 221 alin. 8 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 6 octombrie 2017.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 39/2017 06.10.2017″.

Vestea că a fost plasat în arest la domiciliu a creat un val de nemulțumire în rândul beclenarilor, care susțin faptul că șoferul Touareg-ului ar fi un „băiat de bani-gata” cu rădăcini bine înfipte într-un partid politic, lucru care l-ar ajuta să obțină decizii mai favorabile în cazul său.

„Una peste alta asta numai din culpa nu e. Tu ai vrut sa bei si tot tu ai vrut sa conduci.La cat alcool avea in sange ma mir ca a putut pornii!! Din pacate legile noastre sunt cum sunt si mortul e de vina aproape de fiecare data si culmea dracului, cel care provoaca accidentul scapa cu cateva julituri si mor cei nevinovați. Cuvintele sunt degeaba acum,sper sa primeasca maxim ca de ceva vreme sunt tot mai multi dobitoci bauti la volan.Sa il dea exemplu!! Una cand esti treaz si pur si simplu din greseala sau neatentie si alta cand esti beat la volan,nu mai ai nici cea mai mica scuza!!!!! Nici macar una!!”, a scris Gabriel Carmasan.

„Cred ca e mai bine sa ma abțin ! Măcar încerc! Am spus și repet OMUL E TARE POLITICA ( PSD ) FONDURI EUROPENE PĂRINȚII 20 ani de Italia cred ca se înțelege !!
Băiatul de pe taxi săracul încerca sa traeasca și el sa lucreze sa facă 2 lei părinții oameni muncitori fără posibilități banesti deci EI NU CONTEAZĂ SUNT CUM ZIC AIA CU BANI ( vai mama lor ) as fi vrut tare mult in locul taximetristului sa fie un politician tare as fi vrut sau vreun copil de judecător SA VEZI CE AREST LA DOMICILIU PRIMEA garantat :))
RUȘINE RUȘINE RUȘINE OAMENI AI LEGII SUNTEȚI PĂRTAȘI LA O CRIMA ! Băut cu alcoolemie de 1,39 este crima dar este PĂREREA MEA”, a adăugat Ciprian Pop.

„Ce dracu nici acum nu va dati seama ca trăim in ro banul vb peste tot si relațiile ai bani esti tare ai relati cotizezi unde trebuie esti tare”, a mai completat și Marcel Habic.

„Eu nu ii iau deloc apărarea chiar zic ca trebuie pedepsit aspru asemenea gesturi, dar noi uitam de celelalte probleme daca cei care trebuie să ne asigure siguranța pe drumuri sunt iresponsabili si aici sint multe exemple de exemplu parca bebe a semnalat un caz pe aleea gării cu gropi nesemnalizate si multe altele care au si produs tragedii ce te astepti de la băiat de 23 de ani!!!”, a menționat și Marius Marc, cu referire la faptul că DN 17 nu era marcat cu benzi reflectorizante la momentul producerii accidentului.

Culmea este însă faptul că Gabriel Rus pare că a citit toate aceste comentarii, dovadă fiind „like-ul” pe care el însuși l-a dat postării din grupul Stiri din Beclean, aici.

Cum din grupul mai sus menționat fac parte și persoanele cu care acesta nu are voie să ia legătura direct sau indirect, am putea spune că deja și-a încălcat una dintre obligațiile impuse de judecătorii care l-au plasat în arest la domiciliu. Rămâne de văzut dacă oamenii legii vor lua în considerare acest aspect.

Oricum, tânărul din Târlișua și-a angajat deja mai mulți avocați, care îl vor reprezenta și în instanță atunci când ancheta va lua sfârșit și va fi trimis în judecată. Deocamdată încă se fac cercetări, iar oamenii legii încearcă să pună cap la cap toate împrejurările în care s-a produs accidentul în urma căruia Claudiu Zegrean și-a pierdut viața.

Între timp, contactată de reporterul Știri din Beclean, familia tânărului decedat a transmis că deocamdată are nevoie de liniște să-și plângă mortul și că abia zilele următoare membrii familiei vor decide ce vor face în privința unui eventual proces de despăgubiri civile cu titlu de daune morale și materiale.

Mai jos în fotografii, mașinile implicate în accident, la câteva ore după impact: