Peste 130 de sportivi de la șapte cluburi din țară participă în acest sfârșit de săptămână la prima ediție a concursului de natație „Cupa Someș”. 

Evenimentul are loc la bazinul didactic de înot din Beclean, iar participanții sunt tineri cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, din Beclean, Bistrița, Târgu-Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc și Gura Humorului.

Organizatorii sunt de părere că această primă ediție este una reușită, iar planurile pentru data viitoare sunt mărețe.

„Anul acesta fiind prima ediție ne-am limitat la un număr restrâns de invitații. Observ că evenimentul ne iese foarte bine, iar pentru ediția următoare intenționăm să invităm și mai multe cluburi din țară, numărul concurenților să fie unul mai mare. Becleanul are noroc cu acest bazin nou construit pentru că ne permite să organizăm astfel de concursuri”, a spus pentru Știri din Beclean Tiberiu Horgoș, președintele Clubului Sportiv Tibi din Bistrița, totodată antrenorul înotătorilor din Bistrița și Beclean.

Prezent la eveniment a fost și primarul Becleanului, care a transmis că datorită bazinului didactic de înot, Becleanul se află pe „harta evenimentelor sportive de marcă din domeniul natației”.

„Sunt bucuros că în acest sfârșit de săptămână la Beclean se desfășoară prima ediție a concursului de natație „Cupa Someș”. Peste 100 de sportivi de la șapte cluburi din țară se întrec în probe specifice, susținuți de antrenorii lor, dar și de familiile care au venit să-i vadă. Datorită bazinului didactic de înot, care le oferă condiții excelente de desfășurare, orașul nostru este pe harta evenimentelor sportive de marcă din domeniul natației.
„Cupa Someș” organizată la Beclean promovează înotul pe plan local, dar și imaginea oraşului nostru şi a județului Bistrița-Năsăud în toată țara, iar pentru asta le mulțumesc tuturor participanților!”, a subliniat primarul Nicolae Moldovan pe pagina lui de Facebook.

Concursul de natație „Cupa Someș” se desfășoară în perioada 8-9 octombrie la bazinul didactic de înot de la Beclean și este organizat de Clubul Sportiv Tibi din Bistrița, în colaborare cu Primăria orașului Beclean.

Întrecerile au loc sâmbătă de la ora 09.00 şi de la ora 16.30, iar duminica, 9 octombrie, de la ora 9.00.