Sute de persoane vor participa în perioada 12-14 octombrie la Conferința Internațională “Educație, Religie, Familie în Societatea Contemporană”, aflată anul acesta la cea de-a doua ediție.
Evenimentul este organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Beclean în strânsă colaborare cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, dar și cu sprijinul Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.
Vor avea loc mai multe dezbateri, precum și workshop-uri tematice, unui dintre subiecte având în centru educația tinerilor și rolul familiei, precum și al Bisericii în formarea caracterului moral al acestora.
Principalul loc de desfășurare al evenimentului fiind Biserica “Sf. Apostol Andrei” din centrul Becleanului, sau “Catedrala” cum o numesc beclenarii.
Printre invitați se numără numeroși specialiști în Psihologie care vor discuta atât despre “principiul educării și formării caracterului moral”, cât și despre subiecte ca “abandonul școlar și importanța parteneriatului școală-părinți-biserică”. Prof. univ. dr. Ion Albulescu, Prof. univ. dr. Adrian Opre – Decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, sau Lect. univ. dr. Denisa Manea sunt doar câteva dintre numele ce vor reprezenta mediul universitar la Conferință.
Vor susține prezentări și reprezentanți ai clerului bisericesc, nelipsit fiind Pr. prof. univ. dr. habil. Ioan CHIRILĂ, totodată și Preşedintele Senatului Universităţii Babeş Bolyai, Cluj-Napoca, sau Arhimandrit dr. Benedict VESA, de la Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.
La eveniment va participa și Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care va susține o cuvântare chiar la deschidere.
Conferința va începe vineri, 12 octombrie, la ora 14.00.
Conferința este cu atât mai importantă cu cât vine la doar o săptămână distanță de Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, în promovarea căruia Biserica Ortodoxă Română s-a implicat, însă care a picat din lipsă de cvorum.
Va fi interesant de văzut care va fi de acum poziția Bisericii în raport cu toți credincioșii, atât cei care au susținut familia tradițională prin vot, cât și a celor care au ales să boicoteze referendumul.
Comentarii recente