Consiliul Local Beclean a aprobat marți în cadrul ședinței ordinare, în mod simbolic, o „Declarație de Unire cu Republica Moldova”.

Consilierii locali au votat în unanimitate o inițiativă prin care se recunoaște înfrățirea Becleanului cu localitățile din Republica Moldova care își doresc alipirea la „patria-mamă – România”.

„Problema teritoriului dintre Prut şi Nistru trebuie să fie acum pentru noi toți una de actualitate, fiind o rană încă deschisă în conştiinţa națională. Demersurile fraților noștri români pentru reîntregirea neamului românesc au început, dar și noi trebuie să declarăm și să îi susținem la orice nivel cu toată convingerea. Republica Moldova, te așteptăm acasă!”, a transmis consilierul local Caius Cârcu (PMP), inițiatorul propunerii aprobată marți la Beclean în cadrul ședinței de Consiliu Local.

În urmă cu o lună de zile, Cârcu anunța pe pagina sa de Facebook faptul că a înaintat Consiliului Local Beclean propunerea de unire simbolică cu Republica Moldova, atașând și următorul text: