Poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, transporturi, investigaţii criminale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat opt infracţiuni, dintre care patru la regimul circulaţiei rutiere şi două la regimul armelor, două fiind de altă natură. De asemenea, au fost aplicate 176 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.000 de lei.

Totul, în ultimele 24 de ore, în urma unor acțiuni dispuse din ordinul ministrului Petre Tobă.

Din ordinul ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu a dispus ca la data de 28 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud să acţioneze, în sistem integrat, alături de celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, respectiv Biroul pentru Imigrări Bistriţa-Năsăud), pentru siguranţa cetăţenilor”, se precizează într-un comunicat al IPJ BN.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 159 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 81 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare auto.

În cadrul activităţilor, poliţiştii de la transporturi au identificat 23 de călători care circulau fraudulos, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 292 de lei.