Liceenii care vor frecventa din toamnă cursurile Liceului Tehnologic Agricol din Beclean vor avea parte de o supriză! Reabilitarea corpului C a fost finalizată, iar elevii vor putea studia în săli de clasă noi, la standarde europene. 

Proiectul de consolidare și reparare a corpului de clădire menționat mai sus a fost realizat cu ajutorul unor fonduri europene pe care Primăria Beclean le-a accesat în 2014.

„Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 999.976,22 de lei, dar în realitate s-au implementat mai puțini bani, în funcție de devizele proiectelor valoarea investiției a fost ușor mai mică. Dar ce este bine este că nu s-a cheltuit în plus, ci dimpotrivă, chiar s-au făcut economii. Nu am avut nicio problemă de-a lungul lucrărilor de la Agricol, singurele emoții pe care le avem sunt cele legate de lucrările de la Campusul Școlar al Colegiului Național ‘Petru Rareș’, care nu par să fie în grafic cu avansarea lucrărilor”, a precizat primarul Nicolae Moldovan, în cadrul unei conferințe de presă organizată vineri.

Potrivit primarului Nicolae Moldovan, din cauza faptului că lucrările la corpul de clădire B a Colegiului Național ‘Petru Rareș’ nu sunt gata, elevii de acolo vor studia din toamnă și în noul corp inaugurat vineri la Agricol.

„Intenția noastră este să găsim o formulă de înțelegere între licee, în așa fel încât toți elevii din orașul Beclean să facă școală așa cum se cuvine, în săli de clasă și nu prin alte locații, așa cum am fost nevoiți să ne organizăm în 2015”, a subliniat primarul Becleanului.

Proiectul finalizat la Liceul Tehnologic Agricol a început în septembrie 2014 și s-a derulat pe o perioadă de 11 luni de zile. Lucrarea a fost realizată de SC Miron Construct și a fost recepționată vineri atât de către primarul orașulului, cât și de către directorul Florin Magdea.

Acesta din urmă a fost încântat de faptul că consolidarea corpului C a crescut și numărul sălilor de clasă.

„A fost o lucrare importantă prin care am câștigat încă patru săli de clasă, pe lângă cele opt deja existente, ceea ce este extraordinar pentru noi. Noi suntem cei mai fericiți că am terminat proiectul pe care l-am început, la timp”, a menționat Florin Magdea, directorul Liceului Tehnologic Agricol.

Conform datelor tehnice din proiect, au fost realizate „spații de învățământ conform prevederile normelor sanitare de funcționare prevăzute în Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1156/1994 prin lucrări de construcții pentru amenajarea grupurilor sanitare în corpul Anexa 2” și s-a reușit „consolidarea, reabilitarea și izolarea termică, a corpului de clădire C3, pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene şi a creşterii participării elevilor la procesul educaţional prin lucrări de consolidări și reparații capitale aferente corpului de clădire C3 format din clădirea C, Anexa 1 și Anexa 2”.

Cât despre mobilier, acesta va fi achiziționat tot prin intermediul unui proiect european, pentru care administrația locală va căuta finanțare în perioada următoare.