Colindele, produsele tradiţionale şi obiceiul tăiatului porcului de Crăciun vor fi, timp de trei zile, principalele puncte de atracţie ale unui târg organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, în curtea Complexului Muzeal Judeţean din Bistriţa.

Potrivit informaţiilor remise Agerpres, târgul „Crăciun în Bistriţa-Năsăud”, aflat la a treia ediţie, va debuta vineri, când copiii Centrului de resurse şi referinţă în autism „Micul Prinţ” vor deschide atelierul de confecţionat decoraţiuni pentru împodobirea brazilor.

Pe tot parcusul zilei, în curtea muzeului se vor auzi colinde străvechi, interpretate de artiştii Centrului municipal de cultură din Bistriţa şi de cântăreţi de folk, iar după-masă cei mici vor avea ocazia să îl întâlnească pe Moş Crăciun şi pe spiriduşul acestuia, la căsuţa sa din curtea muzeului.

Sâmbătă, vizitatorii vor putea asista la obiceiul tăiatului porcului şi la prepararea bucatelor specifice, de la pomana porcului, la cârnaţi şi caltaboşi, iar colindători din întreg judeţul vor veni să le ureze sărbători frumoase.

Cele trei zile de târg vor fi o ocazie pentru bistriţeni să cumpere, direct de la producătorii locali, produse tradiţionale pe bază de carne de porc, pâine de casă, cozonaci, plăcinte şi prăjituri, dar şi vin sau ţuică.