“‘TOAMNĂ-PARFUM ȘI CULOARE’ este activitatea educativă desfașurată în Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) Beclean și face parte din cadrul proiectului ‘Anotimpurile Sărbătorile și lor’, activitate ce dă startul următoarelor activități educative scolare și extrascolare care se vor desfasura în acest an scolar.

Când natura ajunge în amurgul pârguit al anului, când in faţa ochilor ni se desfăşoară un tablou mirific, in care culorile se luptă pentru supremaţie, nu poţi să nu aduci un omagiu toamnei.

Frumuseţile şi bogăţiile pe care ni le oferă natura, în acest superb anotimp, trezesc in noi impulsul creativ. De ce să nu ne bucurăm de ceea ce ne oferă toamna şi să punem în valoare, parfumul şi culoarea ei.

Activitatea a debutat cu prezentarea unei minunate povesti, ‘O toamna cu de iz de poveste’ sub indrumarea d-nei prof. educator Dani Carmen Marcela alaturi de inimosii colaboratori, profesorii educatori. In acest context, elevii au gustat din bogațiile toamei pregatite cu drag de catre cei care îi indruma și îi sprijină.
În completarea acestei minunate povești, elevii centrului scolar de educație incluzivă Beclean coordonați de doamnele instructor de educație, Doroș Ana, Afrim Eugenia și Hognogi Mariana au marcat cu mare fast carnavalul toamnei.

Activitățile desfășurate in unitatea noastră au avut un impact pozitiv prin valorificarea potenţialului creativ al copiilor sub îndrumarea cadrelor didactice și a instructorilor de educație. Cu mic cu mare am sărbatorit împreună: am căntat , am dansat și am recitat poezii despre fermecătoarea toamnă.
Prin aceste demersuri creative ne înfrumuseţăm viaţa, educând totodată tine-
rele vlăstare spre a-şi dezvolta gustul pentru frumos, a aprecia și a-și dezvolta spiritul de iniţiativă prin folosirea aptitudinilor şi a talentelor artistice.”

Text transmis de consilierul educativ Cîrlejan Anica.