Zilele Becleanului 2019 au început în mod oficial printr-o ceremonie care a avut loc la sediul Primăriei Beclean.

Numeroși beclenari, printre care și consilieri locali de la diferite partide politice sau funcționari publici, profesori, scriitori sau oameni de rând, cu toții au umplut sala de intrare a Primăriei pentru a participa la deschiderea oficială a Zilelor Becleanului 2019.

Printre invitați s-a numărat și prefectul Ovidiu Frenț care a felicitat administrația locală pentru toate proiectele care au ajutat la dezvoltarea vizibilă a Becleanului din ultimii ani.

“De fiecare dată când sunt invitat la Beclean mă văd nevoit să repet același lucru, dar cu mare bucurie. Acest oraș se bucură de o dezvoltare continuă și aș vrea să felicit cetățenii și să-i asigur de tot sprijinul nostru.

Am aflat că și anul acesta se organizează din nou tabără de Robotică la Colegiul Național “Petru Rareș” și aș vrea să felicit dascălii pentru rezultatele extraordinare obținute cu această frumoasă echipă.

Am încercat să aflu secretul acestei comunități beclenare, a succesului pe care îl are primarul aici, răspunsul este unul singur: a reușit să facă mereu echipă cu cei din jurul lui, indiferent de partide politice, aici se face echipă pentru aplicarea proiectelor de dezvoltare locală.

Felicitari și la mulți ani beclenarilor!”, a mai adăugat prefectul județului BN.

Din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud la eveniment a participat administratorul județului, Florin Moldovan.

Acesta a fost mandatat de către președintele Emil Radu Moldovan să transmită un mesaj de felicitare beclenarilor, întrucât a fost nevoit să absenteze fiind la București unde zilele acestea se decide soarta PSD.

“Vă felicit pentru ceea ce ați reușit sa faceți pentru această comunitate și se vede că cetățenii vă sprijină și sunt alături de dumneavoastră. Sărbătoarea aceasta să le aducă tuturor locuitorilor Becleanului multe reușite! La mulți ani tuturor!”, a spus Florin Moldovan.

La final, primarul Nicolae Moldovan le-a mulțumit invitaților pentru cuvintele frumoase și a anunțat faptul că în această perioadă multe dintre proiectele care au afișate panouri de informare prin oraș intră în linie dreaptă și va putea începe munca efectivă pe toate străzile.

“Am avut azi onoarea de a deschide Zilele Orașului Beclean 2019, printr-un moment festiv organizat la sediul Primăriei.

Este o sărbătoare ce marchează împlinirea a 784 de ani de la prima atestare documentară a Becleanului, o sărbătoare menită să ne dea tuturor bucuria de a fi împreună.

Le mulțumesc tuturor invitaților pentru cuvintele frumoase pe care ni le-au adresat și le promitem tuturor beclenarilor că vom continua dezvoltarea orașului nostru!

La mulți ani, Beclean! La mulți ani, beclenari de pretutindeni!”, este mesajul transmis de către primarul Nicolae Moldovan pe Facebook, imediat după ceremonia de deschidere.

Vă amintim, Zilele Becleanului 2019 au loc în perioada 28-30 Iunie. Printre artiștii de renume invitați să cânte în fața beclenarilor ae numără Ștefan Bănică Jr. (sâmbătă) și Compact (duminică).

Vedeți aici programul complet al evenimentului: https://stiridinbeclean.ro/zilele-becleanului-2019-program/