Băile Figa își așteaptă vizitatorii în noul sezon estival! Reporterul Știri din Beclean a fost vineri dimineața să vădă cum arată totul înainte de deschiderea oficială.

Impresia generală este că totul e foarte frumos aranjat și curat, așa cum se poate observa în fotografiile postate în grupul Știri din Beclean.

Încă se muncea la ultimele detalii, dar pregătirile sunt în linie dreaptă pentru deschiderea oficială ce este programată pentru sâmbătă, 8 iunie. 

Șezlongurile au fost așezate la locurile lor, piscinele exterioare și toboganele cu apă pregătite și ele, iarba cosită și florile bine aranjate, spațiile de luat masa au fost puse și ele la punct, inclusiv terasa exterioară din zona bazinului cu apă încălzită are acum acoperiș din tablă potrivit zilelor în care turiștii pot lua masa liniștiti fără grija ploilor. 

Apropo de ploi, în zilele în care va fi vreme neprielnică utilizării piscinelor exterioare, administrația Complexului Balnear Băile Figa a decis ca turiștii să poată folosi piscina din interior fără taxe suplimentare. 

În prezent, taxa de intrare în complex costă 15 lei (șezlong la liber), iar taxa pentru piscina interioară este de 10 lei. Utilizarea toboganelor speciale costă tot 10 lei (nelimitat în timpul unei zile de intrare).

Iată toate taxele de anul acesta sunt nemodificate față de anul trecut:

1. Taxa de intrare în Parcul balnear: 15 lei /brățară (copiii sub 7 ani au acces gratuit)

2. Taxa de intrare la piscina interioară 10 lei / brăţară

3. Taxa pentru terenul de fotbal 30 lei /oră – extrasezon (în sezon se amenajează zonă de plajă cu şezlonguri)

4. Taxa pentru terenul de tenis 10 lei / oră

5. Taxa pentru şezlong în exterior a fost eliminată: este deci GRATIS (înainte era de 2 lei)

6. Taxa pentru jacuzzi 2 lei / 20 min.

7. Taxa pentru saună 2 lei / 20 min.

8. Taxa pentru fitness 2 lei / oră

9. Masaj /Contract de colaborare cu un specialist 15 lei / 30 min

10. Abonament intrare 50 lei / lună dacă au avut încheiate abonamente în extrasezon inclusiv luna aprilie, facilitatea specială pentru beclenari.

11. Taxa de acces utilizare tobogane „AquaLand” 10 lei / brăţară*

12. Taxa pentru şezlong zona terenului de fotbal: GRATIS (înainte era de 5 lei)

*Important de știut faptul că pentru accesul la tobogane se va face dovada deţinerii a două brăţări: una de intrare în incinta Parcului Balnear şi una pentru accesul la tobogane.

Anul acesta deschiderea oficială a fost amânată până în data de 8 iunie (1 Iunie fiind data propusă inițial) din cauza vremii ploioase din ultima lună.

Tot din acest motiv, nu a putut fi instalat încă noul tobogan uriaș comandat deja, întrucât nu s-au putut face lucrările specifice. Se preconizează că va fi gata la mijlocul lunii iunie.

În 2018 sezonul estival a debutat la data de 1 iunie și prima lună a avut încasări mici din cauza vremii nefavorabile. Au urmat însă Iulie și August cu temperaturi ridicate și vreme foarte bună, iar încasările au fost peste așteptări.

Potrivit datelor statistice ale Primăriei Beclean, peste 200.000 de turiști au vizitat Băile Figa în 2018.

Vă amintim faptul că stațiunea se află la o distanță mică de orașul Beclean, iar accesul la Băile Figa se face pe DN 17. Informații despre cazare puteți găsi pe cazarebailefiga.ro. Stațiunea balneară Băile Figa s-a inaugurat în iunie 2010, iar investiția a fost realizată cu ajutorul fondurilor europene PHARE 2005 și se ridică la peste două milioane de euro.

Pentru cazare doritorii pot căuta cabane sau pensiuni pe www.cazarebailefiga.ro, acolo sunt toate contactele directe.