Liceenii din Beclean vor începe noul an școlar cu dreptul! Cel puțin, aceștia vor putea învăța în săli de clasă moderne, în condiții europene.

Dacă la mijlocul lunii august a fost inaugurat Corpul C al Liceului Tehnologic Agriol Beclean, toamna vine cu „haine noi” și pentru Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean.

„În prima zi a anului școlar 2015 – 2016 este inaugurat corpul A din cadrul noului Campus Școlar ‘Petru Rareș’ Beclean. De remarcat faptul că elevii de la Colegiul Național vor avea posibilitatea să aiba propria curte pentru recreațiile dintre cursuri, spațiu amenajat prin grija Direcției Locale de Gospodărie Comunală, cu bănci, ghivece cu flori și alte elemente decorative, lucrările de amenajare urmând să continue și în săptămânile următoare, astfel că, deși la restul corpurilor de clădire ale noului Campus Școlar încă este șantier și se lucrează, elevii vor avea un spațiu exterior al lor pentru pauze, total izolat, prin garduri și panouri de siguranță de zona de șantier”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria orașului Beclean.

 

Potrivit sursei citate, în săptămânile următoare vor continua în forță și lucrările rămase de executat la proiectul campusului, finanțat cu fonduri europene.

„Lucrările se vor desfășura în așa fel încât să nu afecteze desfășurarea procesului de învățământ, fiind complet izolate de restul spațiilor școlare. Accesul elevilor la Colegiu se va face pe strada Liviu Rebreanu, iar accesul la șantier, cu utilaje și mașini se face pe strada Obor”, se subliniază în comunicat.

Copiii din clasele primare și gimnaziale, așteptați cu brațele deschise la școală

„Tot în cele mai bune condiții încep școala și activitățile educative și cei mai mici beclenari, cei din grădinițe și clasele primare, precum și cei din clasele gimnaziale, toate grădinițele Becleanului, precum și Școala Generală ‘Grigore Silași’ fiind complet pregătite peste vară pentru noul an școlar, cu ajutorul administrației publice locale și a factorilor de decizie din cadrul Primăriei orașului Beclean”, mai transmite administrația locală.