Zilele Becleanului 2018 au început cu dreptul. Mii de oameni s-au adunat vineri seara în zona Pieței Mari din Beclean pentru a sărbători cu toții împlinirea a 783 de ani de la prima atestare documentară a localității.

Încă de la Catedrală, pe strada care duce spre Piața Mare oamenii s-au putut bucura de numeroase tarabe de chilipiruri sau obiecte artizanale, jocuri pentru copii sau adulți, iar cu cât se înainta mai mult spre scenă erau deja tradiționalele mese unde se putea mânca.

Atracția serii a fost, de departe, spectacolul organizat pe scena amplasată în Piața Mare.

Pe lângă numeroși artiști de muzică populară și ușoară, ansambluri folclorice sosite de la Măgura Ilvei sau din județul Brașov, oamenii din piață au putut asculta și reprezentații de umor interpretate cu brio de Axinte de la Vacanța Mare.


Publicul numeros a savurat pe deplin toate glumele lui Axinte, dar și melodiile de muzică populară interpretate de artistul de comedie.

Beclenarii au ascultat vineri seara cu bucurie și cântecele interpretate de Aurel Moga.

La un moment dat pe scenă a urcat și primarul Becleanului Nicolae Moldovan alături de omologul său din comuna Beclean, județul Brașov, precum și de o delegație formată din oficialități din Polonia. Oficialitățile le-au urat beclenarilor „La mulți ani” și au mulțumit gazdelor pentru ospitaliere.

Seara a continuat cu reprezentația celor de la DJ Project & Mira, care au reușit să facă o atmosferă de poveste în Piața Mare.

Publicul a fredonat cele mai cunoscute piese și a ascultat în premieră unele melodii printre care „Inima nebuna”, iar la un moment dat i-au urat cu toții „la mulți ani” lui Maxx de la Dj Project a cărui zi de naștere este în data de 7 iulie.

Pe pagina de Instagram a lui Dj Gino Manzotti se pot vedea la „instastory” mai multe filmulețe de la Beclean, semn că și artiștilor le-a plăcut în orașul de pe Someș.

După concert, chiar la miezul nopții, toți cei prezenți în piață au putut vedea un foc de artificii, pregătit de organizatori pentru a marca într-un mod mai special deschiderea Zilelor Orașului Beclean, care anul acesta se desfășoară sub egida Centenarului României. 

În următoarele seri de concerte din cadrul Zilelor Becleanului 2018 sunt așteptați să urce pe scena din Piața Mare Julia Jianu (ex trupa Sexy), Alb&Negru, Talisman, Bianca Cristea, dar și Carla’s Dreams.

Consultați în articolul de mai jos programul complet al ediției cu numărul XVI a Zilelor Orașului Beclean:

Zilele Becleanului 2018. Programul complet al desfășurării Zilelor Orașului Beclean 2018 pe ore în fiecare zi – FOTO