La doar 10 ani, eleva Andra Măierean uimește pe toată lumea cu picturile ei pe pânză. Și-a descoperit talentul în perioada stării de urgență, când toți elevii au fost nevoiți să stea mai mult în case pentru evitarea răspândirii virusului.

A reușit să creeze deja 25 de tablouri pe pânză, în doar două luni de zile, din momentul de când a primit (la insistențele ei) din partea părinților pânze și culori acrilice.

Este o fată foarte drăguță și totodată inteligentă, care știe să și explice tuturor care este povestea tablourilor ei.

„Cum ți-ai descoperit talentul?”, aceasta este întrebarea la care Andra răspunde cel mai des, toți cei care îi văd lucrările fiind impresionați de talentul ei. Iată răspunsul Andrei:

„În carantină am început să mă plictisesc și am întrebat-o pe mama dacă îmi poate lua pânze și acuarele să pictez și așa a început totul. M-am uitat și la alții pe Youtube cum lucrează pe pânză, dar în rest mi-am dat eu seama cum trebuie să fac, parcă simt cum trebuie să pun culorile pe pânză. Îmi plăcea foarte mult să pictez și înainte de a-mi cumpăra pânze, dar nu știam foarte bine cum să fac asta. Primul tablou nu mi-a ieșit deloc bine, apoi am mai încercat unul și când am văzut că mi-a ieșit chiar foarte bine asta m-a încurajat să mai pictez încă unul și tot așa. Mereu îmi iau o fotografie de referință și mă străduiesc să ajung la final la rezultatul din fotografie. Sunt lucrări la care am pictat chiar și o săptămână, îmi place foarte mult și mă relaxează. Cel mai des pictez seara și sunt fericită când văd cum ies tablourile la final”, a povestit Andra.

Printre lucrările Andrei se regăsesc tablouri ce reprezintă flori de lavandă, flori din bumbac, un portret de femeie cu pălărie, un sac cu lămâi, un personaj de desene animate, o albină dând târcoale unei flori, pietre vulcanice, chiar și o balerină și multe altele.

De departe, cea mai dragă lucrare pentru ea este cea care înfățișează doi pițigoi albaștri.

„Mulțumesc mult conducerii Colegiului Național ‘Petru Rareș’ pentru faptul că mi-au dat șansa să am o expoziție aici în sala festivă. Le mulțumesc tuturor vizitatorilor, colegilor și părinților mei. Tuturor tinerilor le recomand să nu stea numai pe telefon, să aibă o ocupație, pentru că pot și ei să își descopere fiecare talentul”, a mai completat Andra.

Expoziția de pictură a Andrei poate fi văzută zilnic zilele acestea între orele 11.00 și 13.00 la Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, în sala festivă din clădirea nouă, la etajul 1. Accesul este gratuit.