Beclenarii vor avea parte de un oraș european ca la carte, odată ce proiectele de modernizare ale zonei centrale vor fi finalizate.

Cu un sediu nou de primărie, un centru comercial central, o piață repoziționată, cu un parc minimalist și o fântână arteziană renovată, imaginea orașului Beclean din județul Bistrița-Năsăud va putea trezi admirația tuturor.

Demonstrează asta imaginile 3D pe care specialiștii Primăriei Beclean le-au transmis presei, imagini prin intermediul cărora se poate observa cu ochiul liber schimbarea majoră.

Toate aceste eforturi ale administraţiei publice a oraşului Beclean se fac pentru o concepţie total schimbată a zonei centrale a localităţii. Rezultatele se vor vedea cel mai bine la finele anului 2015, după modernizarea parcului, amenajarea zonei din jurul noului sediu al Primăriei Beclean, realizarea de noi parcări”, au precizat reprezentanții Primăriei Beclean.

Proiectul amplu de schimbare şi modernizare a centrului oraşului Beclean este cuprins în Strategia de Dezvoltare pentru perioada 2014–2020.

Vă reamintim faptul că orașul Beclean, cunoscut și ca Beclean pe Someș, are o populație de aproape 11.000 de locuitori și este un important nod de cale ferată. Becleanul este atestat documentar din 1235 cu numele Bethleem, nume ce provine de la familia nobiliară maghiară Bethlen, care a lăsat moștenire orașului de azi numeroase clădiri istorice, arată Wikipedia.