#Actualizare, 21 Februarie, ora 13.30 –  Gabriel Rus a fost deja încarcerat la Penitenciarul Bistrița.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a transmis faptul că tânărul din Tarlișua a fost ridicat de oamenii legii de la domiciliul său și dus la închisoare pentru ispășirea pedepsei de 5 ani și 2 luni de închisoare în regim de detenție.

“La data de 20 februarie, polițiștii de la investigații criminale au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Beclean, împotriva unui tânăr, de 25 ani, din Tîrlișua. Tânărul a fost condamnat la 5 ani și 2 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de uciderea din culpă”, se arată într-un comunicat al IPJ BN. 

Familia taximetristului Claudiu Zegrean a câștigat la Curtea de Apel Cluj apelul pe care l-au făcut în urma deciziei judecătorilor din Beclean care au decis anul trecut că șoferul Gabriel Rus trebuie să stea după gratii doi ani și 7 luni, pentru ucidere din culpă.

Pedeapsa li s-a părut mică, așa că oamenii au făcut apel mai departe, iar magistrații clujeni au decis miercuri, 20 februarie, că familia are dreptate.

“Dumnezeu nu doarme”, a transmis Natalia Zegrean, sora taximetristului Claudiu Zegrean,  decedat în timp ce se afla în timpul serviciului, ducând trei pasageri spre destinație, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în data de 1 octombrie 2017.

Asadar, Gabriel Rus s-a ales cu agravarea pedepsei, primind în final o pedeapsă de 5 ani și două luni de închisoare în regim de detenție, din care i se va scădea perioada în care a fost reținut, din data de 1 octombrie 2017, până azi.

“Condamnă pe inculpatul R. G., pentru săvârşirea infracţiunilor de: – ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, la pedeapsa de 4 ani închisoare. – vătămare corporală din culpă prev. de art. 196 alin. 1, 3 şi 4 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. – conducerea unui vehicul sub influen?a alcoolului sau a altor substan?e prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, la pedeapsa de 2 ani închisoare. Constată că infracţiunile sus menţionate au fost comise sub forma concursului real și formal prev. de art. 38 alin. 1 și 2 Cod penal.În baza disp. art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an şi 2 luni închisoare), astfel că aplică inculpatului pedeapsa finală de 5 ani şi 2 luni închisoare, în regim de detenție.

Găsiți aici toate datele transmise public de către Curtea de Apel Cluj.

Citiți și prima reacție a familiei, după sentința de anul trecut:

Gabriel Rus, condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare în regim de detenție! Care a fost prima reacție a familiei taximetristului Claudiu Zegrean