Pită coaptă în ”cuptior”, pe frunză de varză, bucate de-ale porcului, lapte acru de oaie în bărbânță, vin fiert cu scorțișoară și jinars cu secăre, podoabe hand-made și haine înflorate de mână, concert folk și colindul grupului coral Axios. Acestea sunt câteva dintre ”ingredientele” primei zile de Crăciun în Bistrița-Năsăud!

Astăzi, de la ora 13.00, meșterii și gospodarii cei mai pricepuți vă așteaptă la standurile din curtea Muzeului Județean cu cele mai bune bucate și cele mai faine lucruri marca Produs în Bistrița-Năsăud, pregătite special pentru cea de-a treia ediție a evenimentului Crăciun în Bistrița-Năsăud, menit să ne aducă aminte de copilărie și de frumusețea sărbătorilor de altădată!

Copiii de la Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ din Bistrița se pregătesc cum știu ei mai bine pentru a-l aștepta pe moșul cel darnic și fac podoabe și decorațiuni pentru bradul de Crăciun, iar oamenii Muzeului au căutat în lada de zestre și ne oferă, de la ora 16.00, ”Cuvinte vechi pentru bradul de Crăciun”. Tot de la aceeași oră, curtea Muzeului va răsuna de colindul grupului de colindători ai Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa. Între orele 16.00-18.30, copiii ascultă Poveștile Crăciunului de altădată – Întâlnirea cu Moş Crăciun, spiriduşul acestuia și animație pentru copii la căsuța moșului cu trupa de teatru de păpuși ”Alexandru Misiuga”.

Colindul care a cucerit românii pe Internet, cântat de Călin-Marin Merca, de profesie avocat și Emil Floare, IT-ist de meserie, va putea fi ascultat în această seară la Crăciun în Bistrița-Năsăud, de la ora 19.00. Cei doi tineri nu vin singuri, ci împreună cu colegii lor din Grupul coral Axios.

Crăciun în Bistrița-Năsăud, care începe astăzi în curtea Muzeului Județean, ține trei zile, ca-n poveste. Pentru că, trăim Crăciunul de-altădată! Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, prin Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Cultură.