Deschiderea Zilelor Orașului Beclean a avut loc vineri, în prezența oficialităților locale și județene. Ceremonia a avut loc la ora 12.00, în sediul nou al Primăriei Beclean. 

Prefectul județului Ioan Țintean, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Emil Radu Moldovan, senatorul PNL Cristian Florian, Senatorul PSD Ioan Deneș, deputații  PSD Doina Pană și Daniel Suciu, deputații PNL Ioan Oltean și Stelian Dolha, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud dr. Marius Linul, Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constantin Florea, precum și directorii școlilor din Beclean sau profesori sau politicieni locali, au fost cu toții prezenți la ceremonia de deschidere a sărbătorii orașului de pe Someș.

„Vreau să îl felicit pe colegul și pe prietenul meu Nicu Moldovan, pentru tot ceea ce a realizat pentru orașul Beclean. Îi felicit pe toți oamenii pentru această sărbătoare specială”, a spus Emil radu Moldovan, în timpul discursului său.

„Numai cuvinte de bine despre primarul Becleanului, deși, recunosc, la anul o să fiu foarte critic la adresa lui și îmi va fi greu să îi găsesc ceva cusur”, a menționat, în ton de glumă deputatul PNL Ioan Oltean.

„Este o plăcere să văd cu ochii mei cum se dezvoltă acest oraș an de an și cum reușește să uimească pe toată lumea cu dezvoltarea pe partea turistică”, a spus deputatul PSD Doina Pană.

Primarul orașului Beclean a fost felicitat și de către două delegații: una din Irlanda și alta din America, ambele prezente în oraș cu ocazia evenimentului.

Zilele Becleanului 2015 vor marca anul acesta 780 de ani de la atestarea documentară a orașului și vor avea loc în perioada 26-28 iunie 2015.

ZILELE BECLEANULUI 2015. Programul COMPLET al artiștilor și lista OFICIALĂ a evenimentelor