Diplomatul George Maior, preotul Ioan Giurgiuca și omul de afaceri Dan Vasile, desemnați cetăţeni de Onoare ai Becleanului.

Decizia a fost luată de către consilierii locali beclenari, iar motivația desemnării acestui titlu onorofic a fost legătura importantă pe care o are fiecare dintre cei trei cu orașul de pe Someș.

Diplomatul George Maior este nimeni altul decât fiul beclenarului Liviu Maior, la rândul său cetățean de onoare al Becleanului, preotul Ioan Giurguca este unul dintre cei mai longevivi părinți spirituali din oraș, iar afaceristul Dan Vasile este unul dintre cei mai importanți investitori din zona Becleanului.

„Consiliul Local Beclean a aprobat în ultima sa şedinţă din luna ianuarie, prin trei hotărâri de consiliu, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare pentru George Cristian Maior – ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, domnul Dan Vasile, proprietarul Dan Steel Beclean,cel mai important obiectiv industrial – economic al oraşului şi pentru preotul Ioan Giurgica, decanul de vârstă al preoţilor beclenari”, se precizează într-un comunicat de presă transmis redacției Știri din Beclean.

Potrivit sursei citate, decernarea acestor titluri de „Cetăţean de Onoare al oraşului Beclean” va avea loc într-un cadru festiv , la sediul Primăriei, sâmbătă 17 februarie 2018, cu prilejul aniversării ,,Semicentenarului reorganizării administrativ – teritoriale a României, din 1968”, moment în care localitatea a fost declarată oraş.

Manifestările care vor fi organizate cu această ocazie de către administraţia locală beclenară sunt cuprinse, dealtfel, în cadrul mai larg al evenimentelor ce vor fi derulate la Beclean, pe tot parcursul anului, pentru a omagia şi sărbători Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.