Doi bistriţeni au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru contrabandă cu ţigări! Se pare că poliţiştii bistriţeni sunt cei care au surprins, în zona cantonului CFR Sărata, un schimb suspect de bunuri ce avea loc între conducătorii a două autoturisme.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ BN, unul dintre conducătorii auto, respectiv un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Bistriţa, a observat echipajul de poliţie şi a abandonat autoturismul pe raza cartierului Viişoara, în portbagaj fiind depistate 30.000 de ţigarete provenite din contrabandă.

„Celălalt autoturism implicat, condus de către un bistriţean, de 60 de ani, a fost depistat în trafic în municipiul Bistriţa şi a fost condus la sediul inspectoratului unde s-a constatat faptul că transporta 20.000 de ţigarete de contrabandă. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, fiind confiscate ţigaretele şi mijloacele de transport folosite de către cei doi bistriţeni la săvârşirea infracţiunii”, se arată în comunicatul citat.

Bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă.

Conform aceluiași comunicat, prejudiciul estimativ adus bugetului de stat este de 27.458 de lei.

 

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, iar investigaţiile efectuate au beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I..