Doi tineri din Braniștea au fost reținuți de oamenii legii pentru 24 de ore și propuși pentru arest preventiv timp de 30 de zile, în urma unor percheziții domiciliare desfășurate în data de 14 februarie. Cei doi sunt acuzați de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte petrecute în perioada decembrie 2017 – februarie 2018.

Perchezițiile au fost realizate cu ajutorul polițiștilor beclenari.

„La data de 14 februarie a.c., polițiștii Secției 4 de Poliție Rurală Beclean, cei ai Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice și din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal privind comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. Perchezițiile au avut loc la domiciliile a două persoane, în comuna Braniștea. În urma perchezițiilor, a fost ridicată cantitatea de 36,5 mc material lemnos, care a fost indisponibilizată și predată Ocolului Silvic Bistrița”, se precizează într-un comunicat al IPJ BN.

De asemenea, mai transmite sursa citată, au fost găsite și indisponibilizate două tractoare și două motofierăstraie despre care există indicii că ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor, precum și 330 de litri alcool etilic.

„Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2017-februarie 2018, cei în cauză ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori, din păduri de pe raza comunei Braniștea”, se subliniază în comunicatul IPJ.

Cei doi tineri, unul de 27 de ani, iar celălalt de 31 de ani, au fost conduși miercuri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, împotriva acestora fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Beclean continuă cercetările, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.