Elevii Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean au demonstrat de Ziua Copilului că au talent și suflet mare! Cu toții au participat cu bucurie la cea de-a șasea ediție a galei „Dăruind vei dobândi”, care s-a desfășurat sub egida bunătății, întregul eveniment fiind dedicat unor eleve orfane ale Colegiului. 

Nu mai puțin de 18 numere artistice au însuflețit atmosfera, iar publicul numeros format din elevi și profesori, s-a bucurat de fiecare talent în egală măsură. Fie că a fost vorba despre dansuri populare sau moderne, soliști de muzică folclorică sau ușoară, monologuri, scenete de teatru, cântece de copii sau numere de îndemânare, toți elevii au impresionat prin prestația lor.

Organizatorii au acordat tuturor participanților câte o diplomă simbolică, iar juriul a scos în evidență câteva numere speciale. Astfel, premiul presei a fost înmânat celui care a spart gheața cu numărul său de „magie” cu ajutorul „mașinii de mărit obiecte”- Mircea Florin Nicula, premiul de popularitate l-a primit trupa Caps, formată din șase eleve care au cântat și au făcut un număr de percuție cu ajutorul unor pahare – Alisia Hiticaș, Maria Magdea, Ioana Oprea, Ioana Plăian, Gabriela Săsărman, Ioana Stoian, iar premiul special al juriului a fost acordat dansatorului de break-dance Sebastian Mare, care a ridicat sala în picioare cu dansul său special.

La eveniment au participat și primarul Nicolae Moldovan, viceprimarul Ștefan Mathe, politicianul Dănuț Pop, părintele protopop Doru Zinveliu, părintele greco-catolic Alin Cîndea, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud și foști profesori ai Colegiului Național „Petru Rareș”.

În urma galei caritabile s-au strâns aproape 1.750 de lei, bani care vor fi dăruiți celor două eleve orfane cărora le-a fost dedicată această zi specială. Evenimentul a fost organizat de profesorii Nelia Nicula, Lavinia Mureșan, Liana Todoran, Cristian Pop și Cristian Nicula.

Știri din Beclean le urează tuturor copiilor „la mulți ani”!