Familia taximetristului Claudiu Zegrean, decedat într-un cumplit accident rutier petrecut în octombrie anul trecut, trece prin emoții mari zilele acestea.

Motivul? La Judecătoria Beclean are loc marți, 5 iunie, prima înfățișare în procesul în care tânărul Gabriel Rus din Târlișua este acuzat de ucidere din culpă, fiind bănuit că accidentul soldat cu un mort și trei răniți s-ar fi petrecut din vina lui.

„Ne dorim să fim ascultați și să se facă dreptate”, au spus apropiații taximetristului Claudiu Zegrean.

La procesul de marți va fi prezentă familia taximetristului Claudiu Zegrean în calitate de parte vătămată, cele trei persoane rănite în accidentul grav tot în calitate de parte vătămată, dar și reprezentanți ai Spitalului din  Beclean, al celui de Urgență din Bistrița, reprezentanții asiguratorilor City Insurance și Aurovista ca parte civilă.

Dacă va fi găsit vinovat de ucidere din culpă, Gabriel Rus riscă să ajungă la închisoare.

În ultimele luni de zile acesta a profitat la maximum de arestul la domiciliu, postând pe pagina sa de Facebook faptul că s-a ocupat de agricultură, că a făcut sport sau că a organizat un concurs de off-road la Târlișua.

Toate acestea probabil pentru a-i convinge pe judecători că este „un cetățean exemplu”, așa cum s-a menționat anterior în motivarea celor care au solicitat arestul la domiciliu.

Șoferul din Târlișua mai stă încă 30 de zile în arest la domiciliu! Iată decizia judecătorilor din Beclean

Vă amintim, accidentul mortal a avut loc în dimineața zilei de duminică, 1 octombrie, când taximetristul Claudiu Zegrean transporta de la o nuntă spre casă, trei clienți. La un moment dat, pe DN17, în jurul orei 4.00 dimineața, Gabriel Rus care conducea un VW Touareg ar fi pătruns pe contrasens și a izbit taxiul în care se aflau cele patru persoane. Taximetristul, un tânăr de 21 de ani din Mogoșeni, a murit pe loc. Pasagerii din taxi au fost și ei răniți, iar unul dintre ei a avut nevoie de câteva zile de spitalizare pentru recuperare.

Imediat după accident, când la fața locului au ajuns și oamenii legii, Gabriel Rus a încercat să îi convingă pe polițiștii de la Rutieră că nu el a condus de fapt, ci un amic.

După ore bune de audieri a recunoscut însă că el a fost la volan, a fost reținut pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

O zi mai târziu, Judecătoria Beclean a admis cererea procurorilor, iar Gabriel Rus a fost arestat preventiv. Tânărul a contestat însă această decizie, iar în data de 6 octombrie judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud l-au plasat în arest la domiciliu.

Comunitatea din Beclean, revoltată pe decizia judecătorilor de a-l plasa în arest la domiciliu pe un tânăr care, băut fiind, ar fi provocat un accident mortal