Echipa Esentza Robotics a reușit să impresioneze pe toată lumea la competiția BRD FIRST Tech Challenge Romania, desfășurată în acest sfârșit de săptămână la București.

Tinerii beclenari îndrumați de către directorului Colegiului Național „Petru Rareș” Mircea Cristian Nicula și profesorul de informatică Ovidiu Grigore Măierean au câștigat premiul pentru „cea mai bună inovație” (n.a. numit de organizatori „Rockwell Collins Award”).

„BRAVOOO!!!!
CEI MAI INOVATIVI DIN TARA!!!
Esentza Robotics isi adjudeca premiul Rockwell Collins Award! Acest premiu recompenseaza echipele ce aduc inovatii si inventii noi robotilor, imaginatia fiind cel mai bun prieten al muncii. Astfel, Esentza Robotics este onorata sa se afle in fruntea clasamentului la acest award, toate eforturile si orele investite in robot fiind recompensate”, a transmis directorul Mircea Cristian Nicula.

Deși alianța din care a făcut echipa Esentza Robotics nu a ajuns în finală, oprindu-se în semifinale după un meci dramatic, elevii beclenari care au creat robotul H3LEN au fost singurii din concurs care au așezat ambele relicve în zona punctajului maxim.

„Senzationala echipa de copii din Beclean cu fruntea sus alaturi de echipele celor mai importante licee din tara Esentza Robotics este singura echipa din concurs care a reusit sa aseze ambele relicve in afara terenului …si asta in zona 3 (maxim de punctaj). Au reusit sa faca asta de 2 ori”, a menționat directorul Nicula pe pagina de Facebook a Revistei Esentza.

Felicitări tuturor pentru toată implicarea, precum și tuturor sponsorilor acestor copii minunați care au demonstrat că Becleanul chiar are cu ce!

#comunitateunita #stiridinbeclean #erobo