Cea de-a VII-a ediţie a festivalului „Vânătoare la ceaun” de la Băile Figa va avea loc în data de 02 iulie 2016. Potrivit organizatorilor, rasele de câini de vânătoare ce vor fi prezentate în festival la ediţia din acest an vor fi Copoiul Slovac şi Bracul German cu Păr Scurt.

În cadrul festivalului vânătoresc, devenit deja o tradiție la Beclean, vor avea loc concursul de gătit carne de vânat la ceaun, prezentarea JAGER AUTO sau întrecerea MUGET DE CERB. În plus, ca o noutate, în acest an va fi organizată și o competiție dedicată pălăriilor vânătorilor: „Bătrânit-am, s-a ros clopu!”

„Din acest moment, informaţia devine ştire : cea de-a VII-a ediţie a festivalului vânătoresc „VÂNĂTOARE LA CEAUN” de la Băile Figa (Beclean – jud. Bistriţa-Năsăud) va avea loc în data de 02 Iulie 2016. Rasele de câini de vânătoare ce vor fi prezentate în festival la actuala ediţie vor fi Copoiul Slovac şi Bracul German cu Păr Scurt. Evident, concursurile deja consacrate în cadrul festrvalului (cel de gătit carne de vânat la ceaun, JAGER AUTO sau MUGET DE CERB) vor fi prezente în programul festivalului. Dar nu vor lipsi şi altele. Am ţinut cont de propunerea lui Emil Iustian Şandor şi în programul festivalului şi-a făcut loc concursuil „Bătrânit-am, s-a ros clopu!” dedicat pălăriilor vânătorilor. Aşa că pregătiţi-vă clopu!…”, este mesajul pe care Preşedintele Festivalului Vânătoresc, Sorin Gîrjan, l-a transmis miercuri în mediul online.

Pentru înscrieri în cadrul Festivalului, inclusiv a câinilor din cele două rase spre prezentare, ori pentru informaţii suplimentare, Sorin Gîrjan le stă la dispoziție tuturor la numerele de telefon: 0745.255.093 şi 0785.079.059.

vanatoare la ceaun