Nicola Moldovan, fiica mijlocie a primarului Nicolae Moldovan, s-a căsătorit duminică.

Frumoasa mireasă a fost condusă în Biserică de către tatăl ei, iar ceremonia religioasă a fost marcată de momente de suflet sub privirile familiei și prietenilor celor doi miri.

Unul dintre acestea a fost acela în care mai mulți copii îmbrăcați în alb au purtat tăblițe din lemn pe care erau scrise mesaje despre viață, dragoste sau iubirea față de Dumnezeu.

Printre invitați s-a numărat și ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneș, care este totodată și unchiul Nicolei. Acesta a început ceremonia propriu-zisă printr-o rugăciune dedicată tinerilor căsătoriți.

Care este povestea de dragoste a Nicolei și Samuel?

Pe site-ul dedicat celui mai important din viața lor, Nicola și Samuel au scris care este povestea lor de dragoste:

”Pe vremea când ne-am văzut pentru prima oară nici nu gândeam că Dumnezeu are de scris o poveste pentru noi. Poate că inima noastră nu putea încă înțelege. Multă vreme ne-a fost frică să lăsăm o fărâmă din noi în mâna celuilalt. Nu voiam să fim vulnerabili.

Ne-am cunoscut prin prietenii noștri comuni. Simțeam atunci, în măsura în care puteam simți, că ceva ne leagă. La prima noastră discuție am văzut că pur și simplu avem aceleași gânduri. Despre viață, despre planurile noastre de viitor (independente unele de altele atunci), despre oameni, despre Dumnezeu.

Apoi am început să ne rugăm unul pentru celălalt. Nu am înțeles multă vreme că Cerul ne șoptea neîncetat că de dragoste nu trebuie să fugi și nici să îți fie frică, deoarece dragostea e Însuși El, Dumnezeu.

Treptat, prietenia noastră a devenit tot mai frumoasă. Ore în șir de discuții, ore în șir de râsete, ore și ore de… frumos. Încă ne temeam să visăm, dar totuși, undeva într-un colț al inimii, fiecare îl păstra pe celălalt pentru visul său. Când furtuna se arăta, ieșeam din ea împreună. Când eram triști, începeam să zâmbim împreună.

Mulți poate nu ne-au înțeles, iar de la distanță lucrurile pot părea simple. Dar n-au fost deloc așa, pentru că împreună implică de cele mai multe ori multă renunțare la sine, răbdare, lacrimi vărsate și iertare. Dar ne-am îndrăgostit puternic de acest împreună. Ne-am dat seama, iar și iar, că nu aveam puterea înnăscută pentru a susține acest împreună, și că acea putere trebuia cumva dobândită. Pe genunchi ne-am găsit mereu resursele.

Dacă demult nu vedeam, acum a sosit clipa să vedem cu tot sufletul. Ne vedem pe noi. Atunci doi copii, acum doi tineri care au reușit să înțeleagă că doar dragostea șlefuiește, ridică și ne ajută să fim cu adevărat… oameni. Și deși ne-am început povestea când eram încă oameni mici,
am fost mereu responsabili. Nu ne-am jucat cu orice cuvânt, nu ne-am amăgit cu planuri pe care nu eram siguri că le putem cuprinde. Iar raționalii de noi au fost mereu luați prin surprindere de ea, de Dragoste. Ea a fost cea care ne-a onorat inimile. Ea a fost cea care ne-a maturizat și ne-a dat curajul să visăm. De fapt, despre asta este vorba în ziua nunții noastre: 19 august 2018 e visul nostru de demult!

Tot ceea ce ne dorim este ca această Dragoste să ne însoțească și în căsnicia noastră. Mai sunt multe de învățat, visat și corectat. Însă tot ceea ce știm e că suntem ÎMPREUNĂ. Noi doi și Dragostea.”

Petrecerea de nuntă va avea loc în Bistrița la Hotel Metropolis.