Veste excelentă pentru comunitatea din Beclean! Proiectul european în valoare totală de 4,4 milioane de euro, cu ajutorul căruia toate străzile din Beclean vor fi iluminate cu becuri economice, a fost admis!

Primăria Beclean a primit vestea bună miercuri dimineața și se preconizează că proiectul va fi pus în practică până la finele anului 2018. Mai mult, vor fi instalate noile becuri inclusiv în cartierele aparținătoare, dar și în cartierul de cabane de la Băile figa și în cartierul rezidențial Podirei.


„Proiectul de iluminat stradal cu becuri cu LED a fost admis. Primăria Beclean a reușit să obțină o finanțare europeană în valoare de 4,4 milioane de euro pentru a schimba tot iluminatul stradal de pe toate străzile din Beclean, precum și din cartierele aparținătoare. Vor fi în total 40 de kilometri de iluminat stradal cu corpuri de iluminat economice și sperăm să fie instalate toate până  la sfârșitul anului”, a transmis primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, pe pagina sa de Facebook.

Vă amintim că oportunitatea de a schimba tot iluminatul public din oraş prin accesarea fondurilor europene este inclusă în axa prioritară din Programului Operaţional Regional 2014-2020 cu privire la electrificare şi iluminat ecologic, prin care se estimează posibilitatea ca oraşul Beclean să acceseze fonduri în valoare de 19.200.000 lei din fonduri europene nerambursabile.