Gabriel Rus, tânărul din Tarlișua care în urmă cu un an de zile a condus băut la volan, producând un accident rutier la Coldău în urma căruia un taximetrist a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare în regim de detenție!

Sentința a fost dată marți, 30 octombrie, după un an și aproape o lună de zile de la fatidicul accident.

Iată soluția pe scurt, așa cum a fost scrisă marți seara pe pagina Judecătoriei Beclean:

“Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere;
Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul RG la pedeapsa finală de 2 ani şi 7 luni închisoare, în regim de detenție. Deduce din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, respectiv de la 1.10.2017, la zi. Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpat.”

Altfel spus, Gabriel Rus va fi încarcerat timp de 1 an și 6 luni de zile, din pedeapsa sa fiindu-i dedus timpul petrecut până acum în arest la domiciliu.

Decizia judecătorilor de la Beclean nu este definivită.

Cum a reacționat familia lui Claudiu Zegrean

Contactată de Știri din Beclean, Maria Natalia Zegrean, sora mult regretatului Claudiu Zegrean, a declarat ca nu aflase despre sentință, dar că mâine dimineață va discuta cu avocatul pentru a vedea ce e de făcut mai departe.

“Mi se pare o pedeapsă foarte mică. Poate pentru bună purtare va face în total câteva luni de închisoare și atât. O bătaie de joc”, a declarat Maria Natalia Zegrean în exclusivitate pentru Știri din Beclean.

Vă amintim, accidentul mortal a avut loc în dimineața zilei de duminică, 1 octombrie, când taximetristul Claudiu Zegrean transporta de la o nuntă spre casă, trei clienți.

La un moment dat, pe DN17, în jurul orei 4.00 dimineața, tânărul Gabriel Rus care conducea un VW Touareg a pătruns pe contrasens și a izbit frontal taxiul în care se aflau cele patru persoane.

Taximetristul, un tânăr de 21 de ani din Mogoșeni, a murit pe loc. Pasagerii din taxi au fost și ei răniți și duși la spital, iar unul dintre ei chiar a avut nevoie de câteva zile de spitalizare pentru recuperare.

Imediat după tragedie comunitatea din Beclean a empatizat cu familia taximetristului, iar de-a lungul ultimului an oamenii au organizat inclusiv campanii împotriva consumului de alcool la volan.

Comunitatea din Beclean, revoltată pe decizia judecătorilor de a-l plasa în arest la domiciliu pe un tânăr care, băut fiind, ar fi provocat un accident mortal