Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Școala Gimnazială “Grigore Silași” Beclean a anunțat faptul că înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se va desfășura în perioada 4-22 martie, la secretariatul școlii din centrul orașului (Piața Libertății, numărul 19).

Același calendar îl are și înscrierea copiilor în clasa pregătitoare la Colegiul Național “Petru Rareș”, unde de regulă există câte o singură clasă disponibilă pentru învățământul primar.

Cei care optează pentru “Grigore Silași” pot să meargă la secretariatul școlii, acolo unde trebuie completată o cerere-tip de înscriere și trebuie depus un dosar cu următoarele acte:

– copie după certificatul de naștere al copilului;

– copii după cărțile de identitate ale părinților;

– în cazul părinților divorțați, se va depune și o copie după hotărârea judecătorească definitivă din care să rezulte modul în care se exercită autoritatea părintească și locul unde a fost stabilit domiciliul minorului.

Programul de completare al cererilor și de depunere a dosarelor de înscriere este de luni până vineri, între orele 8.00 și 18.00.

“Copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 Septembrie 2019 și 31 Decembrie 2019 vor putea fi înscriși numai pe baza evaluării psihosomatice solicitată de părinți în perioada 26 februarie-20 martie”, se menționează pe pagina de Facebook a Școlii.

Toți cei care vor să cunoască mediul de învățare al Școlii Generale “Grigore Silași” vor putea să viziteze unitatea de învățământ în data de 1 Martie, când va fi organizată “Ziua Porților Deschise”. Părinții și elevii vor putea să vadă cu ochii lor sălile de clasă și vor putea cunoaște câteva dintre cadrele didactice ale Școlii Generale “Grigore Silași” din Beclean.

De precizat faptul că toate cursurile învățământului primar de la “Grigore Silași” se desfășoară la sediul școlii situată pe strada Petru Maior, mai precis, la “școala nouă”, așa cum îi zic beclenarii.