Beclenarii vor beneficia curând de un „Centru Social de Zi”, realizat de administrația locală prin fonduri europene.

Primele imagini cu proiectul acestui centru social au fost publicate miercuri seara pe rețeaua de socializare Facebook de către edilul-șef al Becleanului.

Potrivit acestuia, deja trei proiecte în valoare totală de peste 11 milioane de euro cumulat se află în stadiul de licitație. Este vorba despre proiectul de mobilitate urbană, cel de izolare a blocurilor și de schimbare a iluminatului stradal în tot orașul.

„Administrația locală din Beclean a reușit cel mai recent să obțină finanțare cu fonduri europene pentru trei mari proiecte care sunt deja în faza de licitații: proiectul de mobilitate urbană – în valoare de 5 milioane de euro, proiectul reabilitării termice a celor nouă blocuri – în valoare de 2,2 milioane de euro si proiectul de electrificare cu leduri a orașului pe o distanță de 40 de kilometri – în valoare de 4,4 de milioane de euro. Următoarele mari proiecte pe care le avem în vedere la finanțarea din fonduri UE sunt „Centrul Social de Zi” (care poate fi admirat în imaginile de mai jos), dar și „Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”, Centrul Multifuncțional Recreativ – Legacy (de la Băile Figa), reabilitarea și dotarea Școlii Generale „Liviu Rebreanu”, precum și modernizarea corpurilor A și B ale Liceului Tehnologic Agricol.

Toate aceste proiecte nu ar putea fi puse la cale fără munca colegilor din aparatul administrativ al Primăriei Beclean, cărora vreau să le mulțumesc pentru toată munca depusă. De asemenea, nimic nu ar fi posibil fără sprijinul comunității din Beclean care mie ca primar îmi dă curajul de a merge mai departe și de a realiza cât mai multe pentru oraș.

Vă asigur de toată determinarea mea în continuarea modernizării orașului Beclean!”, a transmis primarul Nicolae Moldovan pe pagina lui de Facebook, unde a atașat un video cu Centrul Social amintit.