Cel puțin 26 de străzi vor fi asfaltate în 2019 la Beclean, cel puțin asta susține primarul Becleanului Nicolae Moldovan.

Acesta a transmis că 2019 va fi “un an încărcat și destul de greu din cauza santierelor existente”, dar că rezultatul final va mulțumi pe toată lumea.

“Cu bucurie vă transmit că nu mai puțin de 26 de străzi și alei vor fi modernizate anul acesta la Beclean. Majoritatea dintre acestea vor fi reabilitate prin intermediul celor două proiecte de mobilitate urbană, finanțate cu fonduri europene. Foarte multe dintre străzi sunt incluse așadar în diverse proiecte europene sau guvernamentale la care s-a muncit enorm în ultimele luni și care au primit deja finanțare. Anul 2019 va fi un an încărcat pentru noi toți și destul de greu din punct de vedere al șantierelor existente, dar la final sunt sigur că rezultatul va bucura pe toată lumea”, a transmis primarul Nicolae Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Edilul-șef al Becleanului a adăugat și lista celor 26 de străzi care intră la modernizare în 2019:

1. Coldău
2. Valea Viilor
3. Figa
4. Drumul turistic DJ 172 – DJ 172A
5. Alei în cartierul Podirei
6. Alei în cartierul de cabane Băile Figa
7. Dealul Păcii
8. Aleea Pădure
9. Horea
10. Codrului
11. Gheorghe Doja
12. Someşului
13. Morii
14. Grigore Silaşi
15. Şieului
16. Griviţei
17. Dobrogeanu Gherea
18. Bobâlna
19. Crişan
20. Ion Pop Reteganul
21. Nicolae Bălcescu
22. Petru Maior
23. Parcului
24. Mihai Viteazul
25. Gării
26. Aleea Trandafirilor

Așa cum era de așteptat, nu toți beclenarii sunt mulțumiți de această veste, întrucât mai rămân străzi pietruite, George Coșbuc (n.r. Oșteze) fiind printre ele.

“Ce vorbim aici, că si anul trecut s-a afisat o lista in care erau multe strazi asfaltate in 2018 si au fost doar povesti…”, a scris un riveran de pe George Coșbuc.

Apoi, cineva a postat în grupul Știri din Beclean o fotografie cu promisiunile Primăriei pe 2016, unde printre priorități apărea și asfaltarea străzii George Coșbuc.

Primarul Nicolae a transmis printr-un comentariu faptul că nu se poate asfalta până nu finalizează Aquabis lucrările specifice.

În plus, proiectele de mobilitate urbană au apărut ulterior și prin intermediul lor se vor asfalta mult mai multe străzi în oraș.

“Dacă pe străzile Dobrogeanu, Coșbuc și Grigore Silași a fost necesară schimbarea canalizării și a apei, nu era normal sa amânăm aceasta lucrare? Cu siguranță vom proceda pentru fiecare strada exact cum trebuie și mai ales ca în 2017 am avut această mare șansă să gândim pentru tot orașul o strategie prin finanțare europeană cu proiecte pe care nu le puteam concepe că sunt posibile și sa ne reușească o asemenea perspectivă”, a fost răspunsul primarului Nicolae Moldovan.

Aceleași proiecte de mobilitate urbană durabilă vor aduce la Beclean 15 kilometri de piste de biciclete, care vor lega aproape toate cartierele orașului. Detalii, aici.