Grupare infracțională, specializată în comiterea de furturi pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Cluj și Mureș, destructurată de polițiștii bistrițeni, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean au reținut sâmbătă, 10 martie, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 46 de ani, toți din județul Cluj, bănuiți de comiterea mai multor furturi.

„Astfel, din cercetările efectuate, a rezultat faptul că în perioada decembrie 2017- martie 2018, aceștia ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 115 000 lei (produse electronice, articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și alte produse), din interiorul a nouă societăți comerciale și cinci școli gimnaziale, situate pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Cluj și Mureș”, se precizează într-un comunicat al IPJ BN.

Potrivit sursei citate, la aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Acțiuni Speciale au efectuat două percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate 10 laptop-uri, proiectoare video, televizoare, unități centrale, camere de supraveghere, DVR- uri, reclamate ca fiind sustrase.


De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme care au fost folosite de către cei trei bărbați la comiterea infracțiunilor.

Aceștia urmează a fi prezentați Judecătoriei Beclean cu propunere de arestare preventivă, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean, pentru stabilirea întregii activități infracționale și tragerea lor la răspundere penală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale.