Zilele trecute, mai mulți beclenari au sesizat faptul că un filtru de Poliție cu ample forțe de desfășurare a fost organizat la ieșire din Beclean spre Bistrița, iar o mașină cu numere de Olt a fost văzută accidentată într-un cap de pod.

Ceea ce la prima vedere părea un simplu accident rutier, numărul mare de forțe de ordine aflate la fața locului a demonstrat că este ceva mult mai mult de atât.

“Era prea multa politie pentru un banal accident”, a fost unul dintre comentariile beclenarilor din grupul Știri din Beclean.

Două zile mai târziu de la acțiunea oamenilor legii, au venit și explicațiile Inspectoratului de Poliție Județean B-N.

Vă redăm în continuare comunicatul remis redacției Știri din Beclean:

“Trei bărbați, bănuiți de comiterea mai multor furturi din auto, au fost reținuți în urma unei acțiunide prindere în flagrant delict organizată de polițiștii Biroului de Investigații Criminale.

La data de 23 ianuarie a.c., doi bărbați, de 44 și 51 de ani, ambii din județul Mureș și un altul de 48 de ani, din Timișoara, au fost prezentaţi instanței, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile.Aceștia sunt bănuiți că în perioada iulie 2018-ianuarie 2019, ar fi sustras peste 160.000 de lei, din trei autoturisme care se aflau parcate, pe raza municipiului Bistriţa.

La data de 22 ianuarie a.c., în urma unui complex de măsuri desfășurate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale i-au depistat în flagrant delict pe cei trei bărbați, după ce ar fi încercat să sustragă o borsetă cu bani dintr-un autoturism, care se afla parcat, pe o stradă din Bistrița.

Cei trei au fost prinși cu operativitate și reținuți pentru 24 de ore de polițiștii specializați în investigații criminale, din Bistrița. Unul dintre aceștia a fost prins la fața locului, ceilalți doi, încercând să scape, au fost urmăriți și imobilizați în trafic, în apropierea orașului Beclean.

Ulterior, la data de 23 ianuarie a.c., la locuințele bărbaților din Mureș au fost efectuate două percheziții domiciliare, ocazie cu care polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor sume în bani și valută, o armă neletală din categoria celor supuse autorizării, precum și alte bunuri.

Cercetările continuă de către Biroul de Investigații Criminale în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora și recuperării prejudiciului.

Activitățile desfășurate în acest dosar au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și al serviciilor Acțiuni Speciale și Investigații Criminale. De asemenea, au participat polițiști din cadrul secțiilor 1, 4 și cei ai Biroului Rutier.”

 

.