Echipa „Esentza Robotics” a anunțat faptul că începe construcția celui de-al doilea robot din istoria Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean. Noul robot se va numi H3LEN și va participa la ediția din 2018 a First Tech Challenge (FTC).

Vă amintim faptul că la ediția din 2017 elevii Colegiului Național „Petru Rareș” au reușit să câștige trofeul alianței finaliste, precum și alte două premii importante ale FTC, cu ajutorul primului lor robot, numit P4TRICK.

Acum elevii și-au luat la revedere de la P4TRICK, robot considerat „sufletul familiei Esentza Robotics”, și vor crea noul robot numit H3LEN, care speră să le aducă marele trofeu.

„Robotul trebuie remodelat și reprogramat deoarece regulile competiției se schimbă în fiecare an. Primul robot construit de echipa ESENTZA ROBOTICS s-a numit P4TRICK(PATRICK) și a concurat cu succes în competiția FTC 2017 aducând în Beclean trofeul oferit alianței finaliste, premiul pentru secțiunea Inspiring și premiul pentru secțiunea Control. Sperăm ca H3LEN să fie învingătoare!”, este mesajul transmis de către