Județul Bistrița-Năsăud s-a înfrățit cu provincia chineză Hunan! Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și Guvernatorul Provinciei Hunan, Du Jiahao, au semnat vineri la Changsha ”Acordul de înfrățire între Guvernul Provinciei Hunan din Republica Populară Chineză și Județul Bistrița-Năsăud”.

O delegație mixtă a Consiliului Județean și a mediului de afaceri din județul Bistrița-Năsăud se află zilele acestea în orașul Changsha, capitala Provinciei Hunan din Republica Populară Chineză.

Scopul principal al acestei vizite îl constituie concretizarea demersurilor de cooperare administrativă și economică demarate de județul Bistrița-Năsăud încă din anul 2012, în raport cu o unitate administrativă similară din China. Astăzi, s-a atins acest deziderat, unde în prezența a 5 Directori Generali din Guvernul Procinciei Hunan, a Secretarului General al Guvernului Provinciei Hunan, Xiang Lili și a Guvernatorului Provinciei Hunan s-a semnat acordul de Înfrățire între județul Bistrița-Năsăud și Provincia Hunan”, se precizează într-un comunicat transmis de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Totodată, programul vizitei a conținut și o conferință de promovare economică organizată de Guvernul Provinciei Hunan, la care a participat delegația Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și oameni de afaceri din județul Bistrița-Năsăud, desemnați de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud. Din partea gazdelor a fost prezent domnul Zhou Yue, Director General al Departamentului Comercial al Provinciei Hunan și peste 30 de reprezentanți ai unora dintre cele mai mari companii din regiune, unele dintre ele lideri naționali sau mondiali pe diferite sectoare de activitate.

De asemenea, pentru a marca acest moment important pentru Județul Bistrița-Năsăud și pentru Provincia Hunan, Președintele Consiliului Județean, Domnul Emil Radu Moldovan și Vice-Guvernatorul Provinciei Hunan, Domnul Chen Xiangqun au plantat în parcul Songya din Capitala Provinciei, orașul Changsha, un ”Pom al prieteniei” între Județul Bistrița-Năsăud și Provincia Hunan, între China și România.

„Astăzi s-a scris istorie pentru Județul Bistrița-Năsăud și poate chiar pentru România. Primirea la cel mai înalt nivel într-o provincie foarte dezvoltată din China reprezintă un pas uriaș pentru administrația județului dar mai ales pentru mediul de afaceri care poate dezvolta relații comerciale directe cu furnizori de materii prime și cu potențiali clienți finali sau investitori care vor veni să investească în Bistrița-Năsăud. În același timp, prin oportunitățile oferite astăzi, mediul de afaceri din Provincia Hunan poate prin intermediul județului Bistrița-Năsăud să ajungă mai aproape de piața Comunității Europene, iar noi să dezvoltăm proiecte în parteneriat public-privat de care județul Bistrița-Năsăud are foarte mare nevoie pentru a se dezvolta și pentru a crea locuri de muncă bine plătite pentru oamenii din județul nostru”, a spus Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Provincia Hunan este situată în Sudul Chinei, are o suprafață de 211.800 km2. Populația provinciei este multietnică și are aproximativ 73 milioane locuitori.

Provincia Hunan este lider în ceea ce privește inovația tehnologică, cu peste 100 de Universități. Provincia Hunan este una dintre cele mai dezvoltate regiuni ale Chinei, Produsul Intern Brut al Provinciei în anul precedent fiind de peste 30 miliarde de euro.

Astăzi a fost o zi istorică pentru județul Bistrița-Năsăud și provincia Hunan din China!În prezența a 5 Directori…

Posted by Emil Radu Moldovan on Friday, 25 March 2016