„Centura de siguranţă salvează vieţi!”, acesta a fost îndemnul la unison către șoferi din partea polițiștilor de la Rutieră, care au desfășurat în ultimele zile mai multe acţiuni în trafic de conştientizare a importanţei portului centurii de siguranţă.

Astfel că, poliţiştii bistriţeni în comun cu poliţiştii clujeni au oprit în trafic pe DN17 mai mulți șoferi care purtau centura de siguranță și, drept răsplată, le-au oferit acestora câte o înghețată.

„În data de 25 mai, pe DN17, poliţiştii Serviciilor Rutier din Bistriţa-Năsăud şi Cluj şi-au unit forţele pentru conştientizarea conducătorilor auto care circulă pe DN 17, Bistriţa-Cluj. Astfel, toţi şoferii opriţi în trafic care au purtat centura de siguranţă au fost recompensaţi cu câte o îngheţată”, au transmis reprezentanții IPJ BN printr-un comunicat de presă.

În acelaşi context, poliţiştii Compartimentului Rutier din Beclean au organizat la şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi” Beclean un concurs de desene, pe teme rutiere intitulat “Micul Pieton” , la care au participat 10 clase de elevi.

Cele mai frumoase desene au fost expuse, iar elevii au fost recompensaţi cu diplome.