Jaf armat Bistrita! Un bărbat a jefuit o bancă din municipiul Bistrița, sub amenințarea armei. Totul s-a petrecut marți dimineața, în jurul orei 10.00, chiar după ce o sucursală a Raiffeisen Bank de pe strada Năsăudului, în apropiere de Calea Moldovei, s-ar fi aprovizionat cu bani. 

Jaful armat ar fi durat doar câteva zeci de secunde, iar bărbatul a dispărut imediat după ce a pus mâna pe o sumă importantă de bani.

Cum s-a petrecut totul?

UPDATE, ora 13.00 – Purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, agentul de poliţie Alexandra Vereşezan, a declarat că jaful a fost anunţat la ora 10.27.

”Poliţia a fost anunţată că bărbatul a pătruns în sediul unităţii bancare unde, prin ameninţare cu o armă, a cerut banii din seif. Din primele date, acesta a sustras o sumă de bani, urmând ca reprezentanţii unităţii bancare să ne comunice prejudiciul. Nu a fost rănită nicio persoană.

În cauză se fac cercetări în vederea identificării suspectului, recuperarea prejudiciului şi tragerea la răspundere penală a acestuia. Din informaţiile noastre, individul are circa 30 de ani şi purta ochelari de soare”, a menționat Vereșezan, citată de timponline.ro.

O femeie a dat alarma

Potrivit timponline.ro, persoana care a dat alarma a fost o femeie care tocmai își plătise rata la bancă. Femeia a reușit să iasă din sediul băncii, după care a rugat-o pe o vânzătoare de la un chioșc de ziare din apropiere să sune la 112.

A ieşit din bancă o fată, tremurând, care mi-a spus să sun la Poliţie că e cineva în bancă cu un pistol şi că o ameninţă pe casieriţă. Era o clientă a băncii. A plătit rata, dar nu a apucat să i se dea chitanţa. Mi-a spus că, în timp ce ea îşi plătea rata, cineva a intrat şi a zis ‘Nu mişcaţi că e un jaf!’ Şi atât. Ea a fugit, nu ştiu cum, că el nu a băgat de seamă. I-au rămas acolo geanta, telefonul. De-asta a fugit să roage pe cineva să sune.

Eu am sunat la 112. Când sunam, a zis femeia către mine, ‘Uite-l că fuge!’ Şi am văzut un tip care fugea pe Năsăudului, şi atât. Avea un ghiozdănel în spate. Fugea. La un moment dat, nu l-am mai văzut deloc că era aglomerat şi autobuzul era în staţie”, a declarat vânzătoarea de la chioşcul de ziare care a anunţat Poliţia.

Oamenii legii au securizat zona

La fața locului s-au deplasat de îndată echipaje ale poliției bistrițene, pentru a face cercetări și a da de urma tâlharului. Zona a fost securizată și ușile băncii au fost închise publicului, pe toată durata cercetărilor ofițerilor criminaliști.