Legea salarizării în sistemul bugetar ar trebui adoptată cât mai repede şi aplicată, susține Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop. Ministrul a mai precizat că se vehiculează ca prin noua lege salariul maxim brut în administraţie să fie de 5.000 de euro, informează Mediafax.

prin creşterea în sistem accelerat al salariului minim pe economie s-a ajuns ca 25 la sută din salariaţii de la stat să aibă salariul minim pe economie şi că, odată cu creşterea salariului minim pe economie de la 1 iunie şi de la 1 ianuarie, la 1.200 de lei există riscul ca 80 la sută din salariaţii din administraţie să primească salariul minim pe economie.

„Între un muncitor de întreţinere şi un inginer topograf sau agronom se ajunge la o aplatizare, aproape la acelaşi salariu”, a spus Pop, citat de Mediafax.

Cât despre salarizarea miniștrilor, Ministrul pentru Dialog Social susține faptul că toți miniștrii au 5.300 de lei lunar, dar că există neconcordanțe legate de diurna pentru transport. De exemplu, dacă pentru combustibil există o limită de 200 de litri lunar, călătoriile cu avionul sunt nelimitate.

Citiți mai departe declarațiile Ministrului Liviu Pop pe Mediafax.