Lelea Ana Dunca din localitatea Ciceu-Poieni, comuna Căianu-Mic, județul Bistrița-Năsăud, a trecut la neființă! Femeia a murit la vârsta de 102 ani, din cauze naturale. 

Deși a avut o venerabilă vârstă, vestea că Ana Dunca a plecat dintre noi trecând la cele veșnice a întristat pe multă lume.

„Ramas bun Doamna Ana Dunca… cand aduni ani peste un centenar, regretele raman pentru cei care te vor conduce pe ultimul drum. Viata exemplara, spiritul viu si sacrificiul de a trece prin viata la greu, dar sa reusesti in a lasa o familie unita si frumoasa, toate acestea vor ramane mereu in amintirea celor care te-au cunoscut”, este mesajul de condoleanțe pe care deputatul Daniel Suciu l-a transmis prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

Vă amintim faptul că Ana Dunca s-a născut în anul 1913, în Ciceu-Poieni și a avut patru copii. De-a lungul vieții, centenara a trecut prin două războaie mondiale, a schimbat 14 șefi de stat și a trăit prin două mari crize financiare, la nivel mondial. Ana Dunca a fost una dintre cele mai longevive persoane din județul Bistrița-Năsăud.

Recordul de longevitate în Bistrița-Năsăud

Județul Bistrița-Năsăud a înregistrat un record de longevitate în 2011, atunci când cel mai vârstnic bistrițean a murit la aproape 106 ani. Gheorghe Ostriceanu a avut 105 ani și 8 luni, când și-a dat ultima suflare pe patul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Bistrița. Ca și tanti Ana, în vârstă de 101 ani, mai sunt încă patru oameni în municipiu și alți trei în restul județului Bistrița-Năsăud.