Luptătoarea sportivă Luiza Bindea a obținut joi medalia de aur la Campionatul European de Taekwondo, desfășurat în această săptămână la Sofia.

Luiza a câștigat lupta finală împotriva sportivei din Croația cu scorul de 45-40! Ea a luptat la categoria -33 kg, stilul Kyorugi.

Este al doilea titlu major reușit de Luiza (11 ani) până acum, primul fiind Balcaniada.

Monia Geea și Gabi Bindea, părinții Luizei, nu au putut fi în Bulgaria alături de fiica lor, însă au urmărit evoluția ei live pe internet, cu sufletul la gură.

După câștigarea medaliei de aur, Gabi Bindea a transmis un mesaj emoționant.

“In fiecare zi ne faci fericiți, dar azi te-ai întrecut !!! BRAVO LUIZA PENTRU MEDALIA DE AUR !!! Sofia, Bulgaria, 21.3.2019 ! WT Multi European Championships, G1 !!! Te iubim mult și te așteptăm să vii acasă sănătoasă !!! Efortul și sacrificiile ți-au fost răsplătite și încă mai ai de muncit !!! Mulțumim din suflet celor care te antrenează, Prof. Ica Sigartau , Marius-Nicolae Muti , Teodor Iacob, Zinveliu Denisa, nu in ultimul rand, Orban Ioan (cel care te-a antrenat aproape 4 ani) celor care ne susțin și ne apreciază !!!”, este mesajul transmis pr Facebook de către tatăl tinerei, la scurt timp după finalul meciului.

Luiza Bindea se va întoarce din Sofia în cursul zilei de duminică, zilele următoare fiind rândul colegilor săi din lot să lupte pentru o medalie la Taekwondo.

Sportiva beclenară se antrenează la CS Ilyo Bistrița.

Urmatoarea competiție va fi Campionatul Național de la Brașov, în perioada 6-7 aprilie 2019.