Femeile din județul Bistrița-Năsăud pot să își facă o mamografie, în mod gratuit, la Policlinica Bistrița! Testarea se poate face chiar de luni, însă doar cu un bilet de trimitere de la medicul de familie.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Bistrița, atât pe site, cât și pe pagina oficială de Facebook.

„MAMOGRAFII GRATUITE în Policlinica Bistrița!
Începând cu data de 11.01.2016, Spitalul Județean de Urgență Bistrița demarează in Ambulatoriul integrat (Policlinica) un program gratuit pentru depistarea cancerului de sân. Persoanele doritoare se vor prezenta la cabinetul de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Policlinicii situată pe str. Gării nr.9-11 cu un Bilet de trimitere de la medicul de familie”, se transmite într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență Bistrița

Potrivit sursei citate, nu există o dată limită până la care femeile pot beneficia de gratuitatea unei mamografii. Cert este însă că medicii Spitalului Județean de Urgență Bistrița urmăresc ca de acest program să poată beneficia „cât mai multe persoane”.